Zeerobben MO15-1 tegen Be Quick Dokkum 15-2 (3-1)

Zaterdagochtend, niet al te vroeg op sportpark de Robbenplaat. Een prachtig voorjaarszonnetje en dito temperaturen plus een prachtige tijd voor de dames om te beginnen. Half 12 aanvang wedstrijd, wat wil je meer, lekker uitslapen en dan met dit prachtige weer een potje voetballen. Nu hebben de dames de laatste wedstrijden niet echt veel geluk gehad, daar ze steeds of sterker of gelijk waren aan de tegenstanders. Alleen draaide alles weer op 1 ding uit, waar ze wel vaker last van hebben, het afmaken……….. de bal wilde gewoon maar niet in het doel. En aangezien we Rebecca daaromtrent ook misten, moesten de dames even wennen en omschakelen, maar wie weet, kwam daar vandaag eindelijk eens verandering in. (Foto’s: Pieter Eduard Nalty)

Onder de bezielende leiding van Desiree Bouma, de bondstrainster, zouden de dames van start gaan. De bondscoach had een dagje vrij genomen, hij had iets met zijn gasten nat spuiten of zo……. nou ja, in ieder geval zo’n rode auto met blauwe zwaailampen erop…….. en we gunnen de man zijn verzetje natuurlijk ook.

Om half 11 was het verzamelen voor een tactische bespreking om daarna even wat te gaan inschieten. Ze speelde op het PLUS-veld dus de dames werden weer verwend met kunstgras. Na eventjes rustig inschieten en nog een paar laatste wijze woorden van Desiree was het tijd voor de aftrap. Dat de dames er zin in hadden was wel overduidelijk, ze namen meteen het voortouw en zetten de aanval in. Helaas draaide dit op niets uit, maar de tegenstander was gewaarschuwd. Nu kijken hoe ze zouden reageren, aangezien ze zelf nog weinig aan de bal waren geweest. De uittrap volgde, maar de dames zetten Be Quick goed onder druk en al snel kwamen ze weer in balbezit. Aanval nummer 2 was op handen en alhoewel de bal op ideale schietpositie voor het doel langskwam, was er helaas weer niemand in de buurt om het af te maken. Maar de toon was gezet. De dames wilden wel weer eens een potje winnen en als het zo doorging, zou dat best eens kunnen lukken. Het tij zou toch eens gekeerd moeten worden, dus waarom vandaag niet……… alhoewel de Zeerobben continue druk zetten, kwamen de Dokkumers toch ook een paar keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt, maar gelukkig stond onze verdediging weer als een huis, waardoor de meeste aanvallen op tijd geneutraliseerd werden. Het werd zo langzamerhand wel eens tijd dat er een doelpunt zou vallen………… en ja, natuurlijk dan het liefst voor ons. Al snel werd dit ‘gebed’ verhoord en kwam de bal in bezit van Iris Feenstra welke wachtte totdat ze zeker wist dat ze een kans had en de bal mooi langs de keeper in een hoek schoot. 1-0!!!!!! GOOOAAAAAAAALLLLL!
De aanval was dan ook prachtig opgezet, de dames beginnen wat dat betreft het spelletje steeds beter door te krijgen. Ze kijken meer om zich heen, spelen beter over, spelen samen, hebben leuke combinaties en ga zo maar door……….. Eindelijk was de kop eraf! Snel werd de aftrap genomen en Be Quick zou zo snel mogelijk willen counteren, maar helaas……… onze verdediging stond er ook nog en al snel werden er weer diverse aanvallen richting doel van Be Quick georganiseerd. Weer wilde de bal er maar niet in, tot Selma Gowara er genoeg van had, en met een machtige pegel van buiten het strafschopgebied de bal in de kruising wist te parkeren. Beetje lullig voor moeders, want die was net even weg richting kantine of zo, maar eigen schuld, dikke bult, had ze maar moeten blijven kijken. 2-0 voor de Zeerobben dus!!!!!!!!!!! Na een klein tijdje was het rust en togen de dames richting kleedkamer voor een welverdiende beker fris………. wat met deze temperaturen meer dan welkom was.

Na een klein kwartier pauze kwam de bondstrainster met gevolg weer richting veld, klaar voor de 2e helft. Al snel volgde Be Quick ook, welke een 0-2 achterstand graag wilden goedmaken. De aftap werd genomen en wederom zetten de dames meteen druk op de ketel. Wel was duidelijk dat de Dokkumers meer wilden presteren dan in de eerste helft. Er was nu meer tegenstand van ze en ze kwamen ook vaker bij ons doel. Af en toe zelfs gevaarlijk dichtbij, maar gelukkig hebben we nog zoiets als Janita………. daar heb je toch wel een tank voor nodig om daar langs te komen. Maar onze dames lieten het er ook niet bij zitten en wederom kwamen er weer mooi opgezette aanvallen van onze kant. Rinske had een paar keer een mooie kans om te scoren, maar werd helaas telkens belet door een aantal verdedigers die het op haar hadden voorzien. Gelukkig brak ze een keer goed uit met een prachtige beweging en wist ze de bal ook in het net te krijgen. 3-0!!!!! Eindelijk dan, na al die tijd wisten ze het doel weer te vinden en te scoren. Wederom een aftrap van Be Quick en door euforie en onoplettendheid, braken ze door onze, toch altijd sterke, verdediging heen en ook zij schoten de bal in het net. 3-1! Even een dompertje, maar ach………. nu blijven opletten en niet meer inzakken. Dat hadden de dames goed begrepen en al snel hadden ze weer duidelijk de overhand. Toen de Dokkumers weer eens voor ons doel waren en Janita de bal uiteindelijk kreeg, wist deze BIJNA te scoren door middel van een verrekt verre uittrap. Helaas had de keepster van de tegenpartij dit net op tijd door, waardoor de bal niet over haar heen ging, maar ze deze net op kon vangen, vlak voor doel. Maar de toon was gezet voor Janita en ze wilde ook een goal maken. Toen Zeerobben een hoekschop kreeg, wist ze ook niet hoe snel ze naar voren moest lopen om met de actie mee te doen. Het publiek werd ondertussen uitzinnig, zo mooi vonden ze het. De hoekschop werd genomen, kwam voor het doel, een erg onoverzichtelijke situatie, en bij wonder kreeg Janita hem………. ze keek, ze kapte, ze draaide en schoot………….. 4-1!!!!!! Nee hoor, grapje……… dat zou echt het summum zijn, maar helaas schoot ze op een massa verdedigers en teamgenoten, waardoor de bal wederom over de achterlijn ging. Nu was het zaak zo snel mogelijk terug te keren……… ze draaide zich om en rende richting haar doel. Maar wacht even………. het was wederom een hoekschop, dus keerde Janita weer terug richting strafschopgebied. De hoekschop werd genomen en geloof het of niet, deze kwam precies bij Janita terecht, welke de bal op haar kop nam en maar net het doel wist te missen…………. millimeterwerk was het maar helaas hij ging naast. Nu moest ze wel richting haar doel speren, voordat de tegenstanders het door hadden dat het doel leeg was. Ik geloof dat ze na deze actie nog een minuut of 5 gespeeld hebben voor het einde wedstrijd was. Een welverdiende 3-1 overwinning………. Het deed de dames goed en geeft ze hoop op komende wedstrijden. Hopelijk zit er weer een opgaande lijn in………..
Wel wil ik stiekem nog even een opmerking kwijt van een speelster die anoniem wil blijven: misschien moet mijn vader vaker wegblijven, dan winnen we nog eens wat. En nee…….. ik ga echt haar naam niet geven, my lips are sealed. Dus Desiree…………… wil je niet voor het blok zetten of zo, maar denk dat je taken weldra uitgebreid zullen worden. 🙂

Vanuit een zonnig en tropisch Harlingen, de groeten en veel sportplezier!!! Pieter Eduard Nalty.

P.s: deze was speciaal voor Hooligan-oma…………

Voor Zeerobben speelden: Janita Boutsma, Julia Zeinstra, Tessa Alkema, Sarah Kiewiet, Bente Rondaan, Iris Feenstra, Marin Weewer, Luna v/d Bosch, Selma Gowara, Zoey Luykx, Aline v/d Veen, Rinske Schaap en Tessa Punter.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*