Tzum JO11-1 – Zeerobben JO11-4

Zaterdag mochten we uit naar Tzum. Omdat we kunstgrasvoetballers zijn wisten we vooraf dat dit een zware wedstrijd zou worden. Op echt gras tegen grote knapen aan de bak in Tzum. Vies worden en duels uitvechten om de bal op een echt veld.

Anyway vol goede moed vertrokken we naar Tzum. Daar aangekomen leek het wel alsof ze het grasveld niet hadden gemaaid en met opzet enkele kuilen erbij ingetrapt. Gelukkig waren we mooi op tijd zodat onze maagdelijk voetbaltenues alvast een beetje vies konden worden tijdens het inspelen. Het aannemen en het passen was allemaal iets moeilijker, maar met de nodige oefening kregen we het snel onder controle. Dat was maar goed ook, want al snel was het tijd voor de aftrap.

Dit keer was Stefan onze aanvoerder die samen met Vincent voorin begon. Op het middenveld stonden Isabelle, Ezra en Jesper Achterin stonden Xander, Jordi en Mathijs en dit keer hadden we Kyan als sluitpost. Op zich een sterke opstelling en alles stond als een huis. Totdat… Tzum begon met countervoetbal. Flitsende aanvallen vanaf hun eigen helft, op volle snelheid daar hadden we het zwaar mee.

Voordat we het goed door hadden moest Kyan enkele malen de bal uit het net halen. Vaak compleet kansloos gelaten. De verdediging had moeite om een goed antwoord te krijgen op deze flitsende aanvallen. Vaak wisten we nog wel ergens een voet tegen de bal aan te krijgen, maar de bal wegkrijgen was net iets anders. Op momenten dat we er een voet tussen hadden kaatste hij vaak tegen een aanvaller terug, waardoor men op volle snelheid verder kon denderen richting onze goal. Een knal over de zijlijn was waarschijnlijk nog de beste optie geweest. Maar ja, de trouwe aanhang wilde ook vermaakt worden en dan laat je dit soort noodoplossingen vaak achterwege.

Gelukkig hadden ze in de pauze ranja en dat maakte weer een hoop goed. De tweede helft keepte Stefan. En door deze wissel wisten we achterin een en ander aardig op slot te draaien. Voorin kregen we meerdere kansen. Een daarvan was een knap schot van Mathijs op de paal. Nog enkele schoten hadden we nodig voordat we het vizier geheel goed hadden staan. Vincent wist uiteindelijk de nul van het scoreboard af te knallen. Geheel terecht en dik verdient. Het voelde als een gelijkspel. Al met al hadden we een lesje geleerd in countervoetbal, echt gras en een potje inzet. Mooie leermomenten die we graag aan onze trouwe supporters de eerst volgende keer willen laten zien. Oh ja de uitslag gaf een vertekend beeld van een pracht voetbalochtend. Alle trouwe supporters die erbij waren kunnen dat ongetwijfeld beamen.

Meer foto’s, maar dan van de Tzummer fotograaf: https://myalbum.com/album/RVRY3PqLDbQP

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*