Verslag Zeerobben JO11-4 – SF Deinum JO11-1

Met dank aan de onzichtbare muur!

Na de moeilijke wedstrijd in Tzum kwam vandaag weer een sterke tegenstander naar Harlingen. SF Deinum JO11-1 was die tegenstander, een team dat we nog wel kenden uit de tijd dat ze nog gewoon Sparta ’59 heetten. Siebolt was er vandaag niet bij, dus Edgar en Arnoud hadden een strategie bedacht: lekker voetballen en er volop voor strijden!

De eerste helft begon en je kon direct zien dat Deinum een sterk team was. Ze speelden mooi over en drongen Zeerobben ver terug op eigen helft. Het eerste kwartier was voor Deinum, ze kregen veel kansen, maar Stefan wist steeds knap te redden. Ook de verdediging en het verdedigende middenveld stonden steeds goed en Deinum had het vizier gelukkig ook niet echt scherp. Maar uiteindelijk moest Zeerobben helaas toch toestaan dat Deinum de 0-1 scoorde. Onze toppers waren even teleurgesteld, maar gingen er stevig tegenaan. Mooie duels en af en toe een uitbraak naar de goal van Deinum. En dat zorgde vlak voor rust voor een mooie aanval van Kyan, Isabella en Vincent die uiteindelijk voor de 1-1 zorgde! Vincent schoot knap binnen. Dan ga je toch lekker de rust in! 

Tijdens de wandeling naar de kleedkamer werden er nog wat uitdagende opmerkingen door spelers van Deinum gemaakt…. Extra gemotiveerd stapten de groen-witten na de rust dus het veld op. En ja hoor, bijna direct na rust wist Zeerobben de 1-2 te scoren! Na mooi teamspel wist Jesper met een schot via een paar benen van Deinum te scoren. En Zeerobben bleef er voor knokken! En stiekem hadden we natuurlijk een onzichtbare muur voor onze eigen goal gezet. Wat Deinum ook probeerde, de bal ging er niet in. Ezra stond mooi te keepen en de verdediging met Jordi, Xander, Mathijs en eigenlijk ook de rest van het team wist de bal steeds tegen te houden! 

Deinum werd steeds wanhopiger en ging steeds meer naar voren. Hierdoor kregen we voorin wat ruimte en kregen we enkele kansen. Een vrije trap van Jordi ging helaas naast, maar uiteindelijk wist Kyan na goed doorzetten te zorgen voor de 3-1! Na een aantal zeer spannende minuten floot de scheidsrechter eindelijk voor het einde van de wedstrijd. De eerste overwinning in de 2e klasse! Klasse gespeeld!

Ze hebben geweldig als team gestreden! En ze bleven knokken, ook toen het moeilijk werd! Volgens ons kunnen we het dan iedere tegenstander moeilijk maken! 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*