Foto’s en verslag Hardegarijp MO15-1 – Zeerobben MO15-1

Hardegarijp MO15-1 vs Zeerobben MO15-1 (3-2)

Een inhaalwedstrijd op deze troosteloze dinsdag. We zouden al eerder afreizen naar Hardegarijp maar hadden toen precies 11 dames…….. tot overmaat van ramp, werden er de nacht voor de wedstrijd nog 2 ziek welke zich -s ochtends heeeeeel vroeg al afmelden en ja om nu met 9 man af te reizen…… Nee dus, dus alles netjes afgebeld en de dames konden thuisblijven deze keer.

Nu een dikke maand later mogen ze het alsnog proberen, wederom om een enorme koleretijd als ik even zo vrij mag zijn…….. 18.30 en ja natuurlijk moeten wij er nog naartoe rijden. Voor de dames ook een gedub in verband met het eten, wanneer? Ervoor of erna? Maar ja, het is niet anders en dus vertrok de karavaan rond half 6 van de Robbenplaat. Tuurlijk dat pokke Leeuwarden weer door met meer stoplichten dan wegdek en ja geen verkeerslichten, maar echte stoplichten, aangezien je zowat alles rood krijgt. Maar we waren mooi op tijd in Hardegarijp, net iets over zessen en werden aldaar al netjes verwelkomd door de leider van onze tegenstander. De dames konden zich omkleden en kregen te horen dat ze op het hoofdveld speelden. Een mooi stukkie kunstgras, perfecte dugouts en een tribune. Leuk voor de ambiance, helaas was het weer er niet naar. Nog steeds motregende het en dat zou helaas niet veranderen ook.

De dames konden zich warm gaan lopen en een beetje inschieten alvorens de wedstrijd begon. Uiteraard ging dit gepaard met de nodige humor en lacherijtjes, echt serieus zijn we natuurlijk niet, plezier heeft bij ons de boventoon en gelukkig maar…………

Eindelijk dan 18.30 de scheids nam de laatste dingetjes en toss nog door met aanvoerders van beide teams en we konden los. Meteen weer de aanval in, zoals we dat gewend zijn van onze dames. 5 minuten ongeveer alleen voor hun doel wezen voetballen en 1 uitbraak van de tegenpartij en ja…….. je raadt het al: een tegengoal!!!!! 1-0 voor Hardegarijp. Gemopper alom natuurlijk, maar nog tijd genoeg om het recht te zetten. Wederom kozen de dames de aanval en alhoewel we sterker waren dan de tegenstander lukte het maar weer niet om de bal in het net te krijgen. Zo langzamerhand begint het wat irritant te worden ook. Hoewel er van afstand herhaaldelijk op het doel werd geschoten door Julia, Iris en Selma raakten deze net niet hun eindbestemming. 4 meter naast, boven op de laat, 3 meter naast, paal…… een meter naast…… alsof er een onzichtbaar net voor het doel hing gewoon. Gelukkig kwam vlak voor rust Rebecca in actie en wist eindelijk de score gelijk te trekken. 1-1!!!!

De tweede helft werd een soort van kopie van de eerste, waarbij wij natuurlijk het doel niets wisten te raken en bij elke uitbraak de tegenpartij bloedgevaarlijk was. Dit resulteerde als snel in een 2-1 voor Hardegarijp en ja, tot overmaat van ramp ook nog 3-1…… de dames werden zo langzamerhand goed chagrijnig en probeerden er dan ook alles aan om weer terug in de wedstrijd te komen. Aanval op aanval werd er uitgevoerd. Trumps actie op Syrië was er niets bij, maar helaas……. met nog een kleine 10 minuten te gaan, wist Rebecca de 3-2 te scoren en begonnen de dames weer een beetje hoop te krijgen. Alles werd op alles gezet om de gelijkmaker te maken, maar hoewel langzaam maar zeker de tijd voorbij ging, lukte het hen niet om de uiteindelijk verdiende gelijkmaker te incasseren. Niet lang erna werd er dan ook afgefloten met een teleurstellend resultaat van 3-2 voor de tegenstander.

Ondanks dit teleurstellend resultaat wil ik Hardegarijp bedanken voor hun sportieve en gastvrije optreden. Een gezellig clubbie en wens hen veel geluk en sterkte in de toekomst.

Helaas weer, volgende keer beter. De eerst volgende wedstrijd zal thuis worden gespeeld op woensdag 16 mei….. en zie net dat het weer zo’n butt-tijd is….. 18.45 tegen de dames van Zeerobben MO15-2, dus op naar de volgende dames en koppies omhoog!!!

Voor Zeerobben speelden: Janita Boutsma, Julia Zeinstra, Tessa Alkema, Sarah Kiewiet, Bente Rondaan, Iris Feenstra, Marin Weewer, Selma Gowara, Zoey Luykx, Aline v/d Veen, Magda Getenet, Tessa Punter en onze uitleen- en terugkomspeelster voor 1 wedstrijd Rebecca Zwart.

Met sportieve groet, Pieter Eduard Nalty.
Foto’s zijn gemaakt door S.L. Uiter.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*