Wedstrijdverslag Franeker 2 – Zeerobben 3 + foto’s

Het eerste fotootje wat op de app verscheen was van Arno die zijn zaakjes zeer goed geregeld had. De box stond aan de stroom en het spiksplinternieuwe bidonkratje wat Arno geregeld had stond er naast. Na de vernedering van directe concurrent Foarut afgelopen dinsdag was het tijd voor de derby van het noorden tegen Franeker 2. Cengiz en Deel kregen vandaag de rust die ze verdienden en de mensen met de minste wedstrijden en trainingen kregen vandaag speelminuten. We speelden tenslotte tegen Franeker die we in de thuiswedstrijd met speels gemak en een ruime 5-0 overwinning van de mat hebben gespeeld. Et, Faasse, Ilhan, Steff en André namen plaats op de bank.

En de basis was als volgt:

Veenstra aka “Mister Clean Sheet” op het doel.

In de verdediging: Bas op links, Keimpe en Patrick in het centrum en Ron op rechts.

Op het middenveld: Mitchel op links, Ruben en Michel in het centrum en Marcel op rechts.

In de voorhoede: Salah en Ayhan.

VIP: Sjoerd Di Mieri
Coach: Thoon
Leider: Peter
Voorbereidende werk: Arno

Dat de weergoden ons niet goed gezind waren werd al snel bij aanvang in Franeker duidelijk. Donkere wolken verschenen boven het veld en dit beloofde niet veel goeds. Mede dankzij het slechte weer en de harde wind kwamen er vanuit alle hoeken en gaten supporters aanwaaien.
De jongste spruiten van de familie Yildiz: Levano, Dinan, Kenan en Ferdi, Franciscus met Yorick en Vincent, Jort Faasse, Patricia, Eddie, Wies, Mirthe en Marjo. Kortom een tribune die dit seizoen eindelijk eens vol zat.

Dat Marcel scherp was werd al snel duidelijk. In de box van Franeker was een logo van 1 bij 1 meter te zien van de thuisclub maar dit weerhield hem er niet van om met zijn tas naar binnen te stormen.  Hard gelach van de mensen die buiten stonden te wachten is wat er volgde. Na het omkleden en het niet al te frisse startsignaal van Patrick die daarmee de gehele box ontruimde maakten we ons klaar voor de warming-up.Een lekkere ontspannen warming-up met overal waar je keek een lach. Even de box in voor de laatste handelingen en de yell van Peter en knallen maar. Na de pengel van Sjoerd die hij zoals altijd weer heerlijk binnen schoot was het tijd voor de aftrap.

Al snel na de aftrap werd duidelijk dat we vandaag tegen de Berlijnse muur kwamen te voetballen. 11 man op de eigen helft en af en toe 1 of 2 man die eruit kwamen. Het is natuurlijk wel logisch dat als je de koploper op bezoek krijgt die 86 doelpunten voor heeft je niet teveel tegen wil krijgen maar dit was wel heel verdedigend. We begonnen lekker de bal rond te spelen en het spel zag er verzorgd uit. Het was dan ook niet te merken dat er 7 basisspelers naast stonden. Na een minuut of 5 was het Mitchel die met een schitterende pass over de Berlijnse muur Marcel vrij voor de goal zette, helaas werd dit afgevlagd voor buitenspel. Echt alle aanvallen die we hadden werden afgevlagt voor buitenspel en dit terwijl Franeker niet eens op buitenspel speelde. Laten we hopen dat Lemstra hier van gaat leren. Iemand op de bank gaf al aan dat Lemstra die vlag beter op sien L_L kan binden aangezien dat die nog vaker omhoog staat. Franeker kwam er ondanks het verdedigende spel af en toe gevaarlijk uit via de counter en dit leidde na een minuut of 20 tot de eerste goeie kans. Een vrije trap die werd gegeven na een vuile overtreding van onze kant werd hard voorgegeven en op een haar na gemist door de spits. Nog geen minuut later kreeg Patrick een panna om niet te vergeten na weer een snelle counter maar gelukkig voor ons werd dit niet goed afgerond.

Nadat wij weer eens mochten aanvallen en eindelijk de muur weer eens hadden doordrongen was het Marcel die werd neergehaald door zijn directe tegenstander. Facebook pagina FC de Zaag zou trots zijn als ze hier beelden van zouden hebben. In de hierop volgende vrije trap maakte Michel een schijnbeweging waar zelfs Keimpe intrapte die vervolgens met een halve aanloop de bal via de kont van een Franeker verdediger tergend langzaam in de hoek zag verdwijnen. Eindelijk de 0-1 in het netje. De jongens van Franeker konden het niet begrijpen en waren kwaad dat we met zo’n goal op voorsprong moesten komen. Schande spraken ze ervan. Hierna was het de beurt weer aan Mitchel die met een aantal afstandschoten probeerde de doelman te verslaan. Nadat deze schoten allemaal het doel hadden gemist was het weer Mitchel die snel door de verdediging sneed en onreglementair werd neergehaald. In de hierop volgende vrije trap probeerde Michel met een stiftje Ayhan te bereiken maar dit was geen succes. Al met al een lastige eerste helft met toch nog wel leuk voetbal van onze kant. Lastig om door zo’n muur heen te moeten komen en een beetje gelukkig maar wel terecht op 0-1 gekomen. Vlak na het einde van de eerste helft was Faasse er klaar mee en nam Amels, Ilhan en André bij de hand om in te vallen. Hij had genoeg gezien en was niet blij met de manier hoe de eerste helft gelopen was. Tijd voor verandering dus.

Tijd voor een bakkie thee en even de koppen bij elkaar steken want de tweede helft zal toch uit een ander vaatje getapt moeten worden. Tijdens dit bakje thee besloten Klaas en ik naar de kantine te gaan voor een bakkie maar dit veranderde op het laatste moment in een biertje. 1 werd 2 en u raad het al, dit ging nog even zo door. De tweede helft kunnen we dus kort over zijn want ondanks dat we in de skybox zaten hebben we een groot deel gemist. We zagen wel een aantal nieuwe spelers in het veld staan dus de wissels moeten we even gokken. Ik denk Faasse erin voor Salah, André erin voor Marcel, Ilhan erin voor Ayhan en Steff erin voor Ruben. Later in de tweede helft kwamen respectievelijk Ruben en Ayhan er nog even in.  Mitchel maakte de 0-2 na goed door gaan. Faasse ramde de 0-3 door het net. Steff schoot na een schitterende solo de 0-4 tegen de touwen. Na zwak optreden op zowel middenveld als verdediging was het Franeker die de 1-4 maakte en zo Veenstra van zijn bijnaam afhaalde. No more “Mister Clean Sheet”!! De 1-5 van Faasse was er 1 om in te lijsten. Met de beits nog op zijn schoenen speelde Patrick de bal van  een meter of 40 over de hele naar Ilhan die de bal strak voor zette op Faasse die hard binnen schoot. De 1-6 kwam van de levensgevaarlijke linker van Ilhan.

Nog een een paar leuke feitjes van de tweede helft: Waar Michel in de kantine van de Trije nog even flink werd opgehemeld door Klaas over hoe goed die man nu nog steeds is viel de eerstgenoemde nog geen seconde later uit zijn rolstoel. Nog nooit zulke goeie timing gezien. From Hero to Zero in just a second. Na de wissel van Marcel is er tot zondagmorgen niks meer vernomen. Hij was in één keer verdwenen. We waren even bang dat hij ontvoerd was op het parkeerterrein van Franeker maar dit viel gelukkig mee. Het Amber alert is dan ook gelijk weer ingetrokken.  En het bier in Franeker is overheerlijk. Zowel in Franeker als in Harlingen werd tot in de late uurtjes nog flink doorgezakt. Dit leidde tot een aantal hilarische appjes op de vroege zondagmorgen.

Kleine. Ook mij even op
Ruben os toch nuchter
Ik op feestje

Als er nu al zulke appjes verstuurd worden ben ik benieuwd wat er de dag na het kampioensfeest op de app staat. Met nog 3 wedstrijden waar we 1 punt moeten halen of een tegenstander die punten kan verspelen in 1 van de 3 wedstrijden die ze moeten spelen kan dit toch niet meer mis gaan. De voorbereidingen zijn in volle gang en we maken ons op voor een knallend feest. 12 mei nemen we het thuis op tegen Leeuwarder Zwaluwen voor de wedstrijd van het jaar. Thuis kampioen worden is toch het mooiste wat er is en we hebben het allemaal in eigen hand. Na de verloren uitwedstrijd eerder dit seizoen zijn we gebrander dan ooit om een goed resultaat neer te zetten. Komt allen kijken aanstaande 12 mei om 14:30 op het Oostersportpark te Harlingen. Laten we hopen dat de zon ook dan voor ons zal gaan schijnen.

Tot ziens en
“Laat de zon in je hart 🌞”

Foto’s: Wies Procee
Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*