Verslag en foto’s Voetbalkamp 2018

Voetbalkamp 2018

Maandag:
Verzamelen bij Doeksen bij een kleine regenbui, groepjes bekend gemaakt en hup richting Vlieland. Zodra we op de boot zitten zijn de eerste zakken chips en snoep al open (tijdstip 8:30).

Na de aankomst op Vlieland voegen de laatste jongens en meisjes zich bij ons en zijn we helemaal compleet. 45 kinderen en 13 begeleiders.
Bij de installatie op de Vliehorst loopt alles op rolletjes en voor het eerst in jaren wordt het programma op de juiste manier gedaan. Gezamenlijk het clublied zingen om daarna groepje voor groepje het oriëntatiespel te spelen. Tijdens dit spel is er een speurtocht met verschillende vragen uitgezet over het eiland. Bijna voor het eerst in de geschiedenis lopen alle groepjes goed, echter was het onze speurneus Stijn Schakenbos die met zijn groepjes verkeerd liep.

Na het oriëntatiespel is het tijd voor het spannende en fanatieke voetvolleytoernooi. Dit toernooi gespeeld in een lichte miezerbui wordt uiteindelijk gewonnen door team Herwin, zij weten uiteindelijk team Brent in de finale te verslaan met 20-19.
Vervolgens was het tijd voor het avondmaal gekookt door ‘el cocini’ Karin Zwart. Dit jaar stond er een heerlijke boerenkool en Amerikaanse stamppot op het menu.

In de avond was het traditiegetrouw tijd voor het bosspel. In een bos lagen 5 verschillende voetbalteams verstopt die alle groepjes in verschillende volgordes moesten zoeken. Na dit spel was het tijd voor een wel verdiende en fijne nachtrust. Tijdens deze nachtrust maakten 2 heren het echter iets te bont, voor hen stond er een afwasje klaar om 4:30 in de nacht.

Dinsdag:
Dinsdag zat iedereen om 9:00 aan het ontbijt, echter was het dit keer groepje Geert die te laat kwam dit betekende natuurlijk corvee. De dinsdagochtend staat in het teken van de spelmorgen, verschillende voetbaloefeningen waarbij de kwaliteiten van de voetballers worden getest. Winnaars: Celine Hogeveen, Gijs Bakker en Mees Nagel. Tijdens de finales van de penaltybokaal is het ontzettend spannend, keeper Bergsma hield zijn doel bijna de gehele morgen schoon maar moest zijn meerdere erkennen in de winnaars: Celine Hogeveen, Daimen Kamsma en Sten Goinga.

De middag stond in het teken van een verrassing. Deze verrassing vond plaats onder het stralende zonnetje op het strand bij Paal 50. Hier werden verschillende spellen gespeeld namelijk: Boogschieten, Strandgolf, strandvoetbal en Vliegeren.
Bij terugkomst op de Vliehorst stond er een heerlijke barbecue klaar, verzorgt door Hotel Zeezicht en café de Lutine. Na deze goede maaltijd kon iedereen zich perfect voorbereiden op de bonte avond. Tijdens deze bonte avond waren er veel verschillende acts. Zo was er een gastoptreden van K2, kwamen de snollebollekes langs met van links naar rechts, ook deden verschillende groepjes leuke acties waar het publiek van kon genieten. Daarnaast deden alle heren een heuse stadionshow en deden de dames Famke Louise na. Het absolute hoogtepunt van de avond was het optreden van Aaron Mud. Die in zijn eentje een Engelstalig nummer moeiteloos vertolkte.
Na deze bonte avond was het even na middernacht bedtijd voor iedereen.

Woensdag:
De laatste dag staat helaas altijd in het teken van vroeg opstaan, opruimen en inpakken. Gelukkig was dit dit jaar heel snel gebeurd en kon er begonnen worden aan het laatste spel het individuele 4 tegen 4 toernooi. Onder een stralende zon werd er een fanatiek toernooi gespeeld. Na dit spel kon iedereen richting het zwembad om hier heerlijk af te koelen en nog even de laatste energierestjes op te maken. Na het zwemmen was het tijd voor de terugreis waar iedereen een heerlijk bakje patat en frikadel of kroket kon nuttigen. Bij aankomst in Harlingen bleek dat toch niet alles zo goed was opgeruimd zo bleven er onder andere: voetbalschoenen, spijkerbroeken, gewone schoenen en hele tenues achter in de Vliehorst. Gelukkig was de begeleiding wel messcherp en werd alles meegenomen.

Via deze weg wil de organisatie graag alle begeleiders bedanken voor de aangeboden hulp. Daarnaast natuurlijk alle sponsors: Hotel Zeezicht, Eetcafé de Lutine, Jan van Vlieland, businessclub Zeerobben, Zeerobben 1, vriendenclub Zeerobben. En natuurlijk hoofdsponsor Smeding.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*