Zeerobben komt tekort

Drie vrije trappen doen Zeerobben de das om en vormen de oorzaak van de terechte nederlaag tegen een volwassener Winsum. Echt uitgespeelde kansen heeft de thuisclub nauwelijks gehad, maar de permanente dreiging van het Winsumer collectief rechtvaardigt deze winst. Een pover Zeerobben probeerde het wel maar was in de aanval vleugellam.

Pech

De wedstrijd was nog maar koud opgang gekomen of Zeerobben pakte een 0 – 1 voorsprong via een scherpe counter van Abdul Boundati. Zijn inzet leek al doel te treffen, maar Dylan Drent gleed bij de verste paal de bal zekerheidshalve binnen. In de counter bleven de Harlingers gevaarlijk en met wat meer geluk had Drent zijn tweede kunnen maken. Goed verdedigen voorkwam dit. Naarmate de eerste helft vorderde nam de druk op het doel van Jacob de Vries toe en leek het een kwestie van tijd, dat de gastheren op 1 – 1 zouden komen. Dat dit uit een onnodig weggegeven vrije trap kwam maakte de gelijkmaker niet minder terecht en fraai. Pannekoek kopt vanaf de achterlijn keurig terug op de geheel vrijstaande Krohne, aannemen en de juiste hoek kiezen met een dodelijke schuiver. Zeerobben herpakte zich en Boundati kon zijn goede intentie niet het gewenste gevolg geven. Door pech achtervolgt kwamen de Groningers vlak voor rust op 2 – 1 . Jacob de Vries verkeek zich op de harde schuiver van Stan Buikema uit een vrije trap buiten de zestien.

Net niet

Met nieuw elan probeerde Zeerobben de stand gelijk te trekken. Marcel Visser had bijna succes op aan geven van Dylan Drent. Vanaf rand strafschopgebied werd zijn harde schot gepareerd en Meijer voorkwam een treffer. Bij het zoeken naar de gelijkmaker ontbrak het de gasten aan intelligentie en creativiteit. Trainer Postma greep in en verving de onzichtbare Da Silva voor Albert Beuker en dirigeerde Kristian Feenstra ( terug na een langdurige blessure) en Marc Reussing naar voren. Het ontbrak Marc aan geluk na een één-tweetje met Yander Zandbergen. Zijn inzet ging net over. Corners en vrije trappen, allemaal net niet. Gelukkig bleef de verdediging het gevaarlijke duo Krohne en Schaaphok en bleef de hoop op een puntje. De derde vrije trap, in de 78e minuut , zorgde voor de beslissing. Rogier Krohne maakte met enig fortuin van af de zestien de onoverbrugbare 3 – 1 . De onmacht aan de bezoekers zijde en de onscherpte aan de andere kant zorgde ervoor dat aan de stand niets meer veranderde. Winsum deed, wat het aan zijn sportieve status verplicht was.

Zeerobben in de hoek waar de klappen vallen

De uitslagen van de 24e speeldag maken het voor de komende laatste 2 wedstrijden alleen maar ingewikkelder en daardoor ook spannender. Zelfs met 31 punten dreigt nog nacompetitie voor een tiental ploegen. Balk verliest van VEV, dat door deze winst nog hoop op nacompetitie mag hebben. Het in nood verkerende Be Quick Dokkum wint “verrassend” bij kampioen Buitenpost. Kortom de komende thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’34 zal drie punten op moeten leveren. Gezien het verloop van het duel in Winsum zal dat nog een hele toer worden. Het water staat Zeerobben tot de lippen.

Scoreverloop : 1 – 0 Dylan Drent ( 7 min. ) 1; 1 – 1 Rogier Krohne ( 30 min.) ; 2 – 1 Stan Buikema ( 43 min.) ; 3 – 1 Krohne ( 78 min.)

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Pim Bleichrodt ( 70 min. Armando Zwart ); Kristian Feenstra ( 70 min. Frank ten Hoeve); Dylan Drent; Marcel Visser; Abdul Boundati; Yander Zandbergen; Higor da Silva ( 60 min. Albert Beuker); Pieter Westra; Marc Reussing

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*