Stel je zelf eens voor…..

Vanuit de Business Club van Zeerobben willen we graag dat onze leden (sponsors) meer bekend worden binnen de club. Wie zit er nu eigenlijk achter dat bedrijf en wat beweegt die persoon?  Vandaar dat wij onze leden verzoeken om hunzelf eens voor te stellen en wat over hunzelf en hun bedrijf te vertellen.

Deze keer hebben we Hendrik van der Pol, een telg uit de grootste familie van Zeerobben, gevraagd om eens wat over hemzelf te vertellen.

Hallo,

Mijn naam is Hendrik van der Pol, geboren op 17 juni 1970 in Harlingen. Ik ben de zoon van Roelof van der Pol en Jenna Bronkhorst. Ik heb nog een oudere zus (Agaath) en een oudere broer (Bauke) en een jonger broertje (Tjepke).  Ik ben opgegroeid aan de Grote Ossenmarkt in Harlingen.

Ik ben getrouwd met Koosje Bruinsma (kleindochter van Nis van der Weide, een van de mannen van het eerste uur bij Zeerobben en lid van verdienste) en samen hebben we 2 volwassen dochters, Hannah en Esther.

Esther heeft ook nog een tijdje gevoetbald bij de Meisjes, maar moest helaas stoppen door een knieblessure. Na mijn middelbareschooltijd ben ik gaan werken als onderhoudsschilder voor diverse Schildersbedrijven in Noord-Holland. Dit ik heb tot 2015 gedaan, maar de laatste 2 jaren van mijn schilderscarrière werden mij lichamelijk te zwaar. Er is bij mij reumatica psoriatica geconstateerd en dit betekend dat mijn gewrichten het zware lichamelijke werk niet aankunnen. Dan ga je dus een traject in met loopbaanbegeleiders, UWV en herintegratiebureaus. Mijn toenmalige baas had ook geen vervangend werk voor me. En toen kwam het toch weer bovendrijven, het hebben van een eigen Autorijschool. Net als mijn vader! Mijn vader heeft mij ooit gevraagd of ik de Autorijschool voort wilde zetten, maar toen zag ik dat niet zo zitten, ik had een vaste baan en 2 kleine kindertjes.

Dus in 2014/2015 ben ik weer aan de studie gegaan en mijn diploma’s voor rijinstructeur gehaald. In juli 2015 begon ik met de Rijschool voor 3 dagen in de week en 2 dagen nog schilderen, maar binnen 3 maanden had ik al zoveel aanmeldingen dat ik mijn kwasten aan de wilgen kon hangen. Ik vind het geven van rijlessen ontzettend leuk om te doen en heb ook al heel wat Zeerobkes in de auto gehad. En mijn vrouw verzorgt de administratie/boekhouding van de Rijschool, want dat ligt me niet zo…

Zeerobben en de Businessclub:

Op 6-jarige leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij Zeerobben. Toen nog even op het Balkland, maar als snel verhuisde Zeerobben naar het Oosterpark. Ik heb een mooi tijd gehad bij de jeugd met diverse leiders en trainers, waaronder Frank Sinay, Cor van der Heide, Henk Amels, Coen Hartogs, Dhr. Kiewiet, Peter de Graaff en dan vergeet er vast nog een paar. Ik zat nooit in een standaardteam in de jeugd maar wij hadden een ploegje wat jarenlang met elkaar voetbalde en vaak werden we kampioen! Een prachtige tijd gehad in de jeugd. Maar toen kwam de tijd dat je naar de senioren moest, toen stopten er wel een groot deel van de spelers waar ik mee in de jeugd zat. Maar ik vond het spelletje nog steeds erg leuk om te doen en kwam in Zeerobben 3 als benjamin. Daar voetbalden Gerrit Bos en consorten en die gaven dan mij de “leuke” opdrachten zoals de wastas wegbrengen naar de wasvrouw. “He Pol, de tas met vieze kleren mut naar de Nolenstraat, daar woont Titie Nauta!” Dus ik daarheen, bel aan, en de deur gaat open. Ik word begroet met : “Mooi seun, gooi die tas maar der neer, eerst even een bierke, seun!” Ik heb een topmiddag/avond gehad bij de fam. Nauta!

Hendrik als fanatieke supporter

Van Zeerobben 3 ben ik naar het tweede gegaan. De A en B-selectie trainden toen samen o.l.v. Jaap Zijlstra. Ik mocht zo af en toe invallen bij het eerste, maar ik zat veel op de bank. Mijn broer Bauke speelde ook in het tweede elftal en Jan van Loenhorst vroeg hem mee te spelen met het eerste. Jaap Zijlstra bedoelde mij, maar Jan haalde ons altijd door elkaar. Broer Bauke was natuurlijk helemaal trots dat hij gevraagd was voor het eerste elftal en kwam die zaterdag met opgeheven hoofd de bestuurskamer binnenlopen. Tot Jaap zei: “Die bedoel ik niet!” Jan van Loenhorst zei er gelijk overheen: “Bauke moest toch met?” Ik was inmiddels al vertrokken voor een wedstrijd met het tweede, dus Bauke heeft zijn minutes of fame ook nog kunnen maken in het eerste!

Ik heb daarna nog een aantal jaren gespeelde in het eerste onder leiding van Vreeburg, Zijlstra, Timmermans, Roffel en Koops. Daarna weer afgebouwd in het tweede en toen 3 seizoenen niet gevoetbald. Toch maar weer begonnen in het 5e met als afsluiting van mijn voetbalcarrière het kampioenschap van Zeerobben 5.

De laatste jaren heb ik nog wat vrijwilligerswerk bij Zeerobben gedaan zoals het trainen en leiden van de mini F’jes, F1 tot E1 samen met Sander Helfrich: de lichting van neefje David van der Pol en consorten.

Daarna ben ik nog trainer en leider van het meisjesteam geweest waar mijn dochter Esther in voetbalde. Ik moest het in mijn eentje doen maar het was een leuke tijd en enkele van deze dames voetballen nog steeds!

Soms moest ik wel eens een wedstijdje vlaggen omdat Wiebe Attema mij dat zo lief vroeg. En tijdens de Familiedagen een bardienst draaien met mien broerke Tjepke is oek altied leuk.

Businessclub Zeerobben:Ik ben ondertussen 2 jaar lid van de BC. Dit is een leuke club ondernemers die het beste voor hebben met Zeerobben. Met name de ondersteuning van de jeugdopleiding spreekt mij erg aan. Je krijgt er een stukje naamsbekendheid voor terug en we hebben ook nog samen met de A-selectie een leuk reisje naar Spanje gemaakt in januari. Dit was heel netjes en goed verzorgd!

Dus ik ben gewoon een Zeerob en dat hou ik niet stil!

Hartelijke groeten, Hendrik van der Pol

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*