Zeerobben 3 Kampioen

“Kampioenen, kampioenen, kampioenen olé olé!!!!!”

Zeerobben 3 – Leeuwarder Zwaluwen 3

De voorbereidingen voor het kampioensfeest zijn een tijdje terug van start gegaan. De eerste bijeenkomst van de feestcommissie (Ronald, Jeffrey, Etienne, Klaas, Ilhan en Steffan) was 26 april jl. begon 20.00 uur en het werd een latertje…😂 Tot in de late uurtjes werd er overleg gevoerd en rond gezworven door de straten van ons mooie stadje. Tot op de dag van de wedstrijd werden er leuke ideeën opgedaan en geregeld.
*Drankjes en hapjes
*Platte kar
*Fakkels en rookbommen
*DJ
*Zanger
*Pizzahut van Pizzametpazzi
*Playerescorte
*Soepje met stokbrood voor de wedstrijd.
*Spandoekenactie
*Trommels gesponsord door Wies
*Ayhan als omroeper
*Kampioensshirts ontworpen door Willem Heemskerk http://willem.frl en gedrukt door ZWF https://zwf-ontwerp.nl
*Interviews die te bekijken zijn op ons YouTube kanaal Zeerobben 4 Harlingen.
*Kids langs het veld met confetti kanonnen.
*De sponsors: Michel, Geoffrey, Marcel, Wietse, Ayhan, Cengiz, Ilhan, Ronald M.

Je kan het zo gek niet bedenken of de mannen van het derde hadden het geregeld. De soep van Michel en het stokbrood met zalm van Deel was weer om te smullen. De spandoekenactie die geregeld was door Steffan was een groot succes. Schitterende spandoeken waren de afgelopen weken gemaakt en hingen langs het veld. De line-up die verzorgd was door Reneé, Pamela, Anita en Mariska was een prachtig gezicht.
Van groot tot klein, iedereen was aan het genieten. *Thijs nog bedankt voor het regelen van de tenues 👍🏻. Het vuurwerk wat geregeld was door Ron Beton werd langs het veld afgestoken tijdens de line-up. De trommels van Wies werden de gehele wedstrijd volop gebruikt. Alle kids die rond het veld zo hard ze konden schreeuwden en zongen. De spelersvrouwen die in grote getallen aanwezig waren.
En niet te vergeten de 200 supporters die uit alle hoeken van het land kwamen om ons aan te moedigen. Het spandoek met onze slogan “Laat de zon in je hart” is na een grote zoekactie gelukkig boven water gekomen en opgehangen door Eddie.

We begonnen de pot met de volgende namen:

Kelvin op goal

Achterin Deel op links, Keimpe en Et in het centrum en Cengiz op rechts Op het middenveld André op links, Michel met Ruben in het centrum en Steffan op rechts. Voorin Faasse en Ilhan. Met Franciscus, Veenstra, Freddy, Patrick en Salah op de bank gingen we de strijd aan. De yell die Sjoerd ingesproken had op de telefoon van Thoon vanaf zijn vakantiebestemming werd over de boombox afgespeeld en we maakten ons klaar om gas te geven.

De wedstrijd kunnen we kort over zijn. Een slechte pot voetbal waar we meerdere keren goed zijn weg gekomen. Het weer dat we er vandaag bij hadden was perfect voor het feest maar duidelijk niet voor de wedstrijd.
Met pap in de benen stonden we op het veld. Kortom een echte kampioenswedstrijd. Met een eerste helft waar Lwz een doelpunt onterecht afgekeurd zag worden en een topscorer die zijn vizier niet op scherp had leek het een zwaar middagje te worden. Aan elkaar gewaagd waren we wel maar het spel was bedroevend slecht. De tweede helft ging net zo slecht als de eerste helft. Kansjes voor Lwz maar nog geen goal.
Een vermeende handsbal van Lwz of een te hoog been van Ruben. De mannen van Lwz waren in ieder geval in de veronderstelling dat zij de vrije trap kregen. Een onduidelijk moment maar een vrije trap voor zeerobben. Deze vrije trap werd snel genomen door ons en voorgegeven op Faasse die de 1-0 op het scorebord zette. 6 man van Leeuwarden die vooruit liepen dus dit was een makje voor onze topscorer. Er volgden nog een aantal zware minuten waar Lwz nog een 100% kans kreeg maar ook bij Lwz hadden ze het vizier niet op scherp staan. Met het laatste fluitsignaal van Sjoerd ten Hoeve was het tijd om te gaan feesten.
Als je dit soort dramatische wedstrijden winnend weet af te sluiten mag je jezelf de terechte kampioen noemen. Namens het bestuur deelden Roland en Gerrit een bloemetje en de schaal uit samen met de felicitaties voor het behaalde kampioenschap. Een kratje bier voor onze Leeuwarder vrienden die ondanks het onrecht tijdens de wedstrijd nog even lekker bleven plakken en de meters bier die rijkelijk begonnen te vloeien. https://pizzametpazzi.nl stookte de oven op en de pizza’s vlogen als warme broodjes van de toonbank. Mochten de lezers nog eens een feestje hebben dan is dit toch echt een aanrader. Wietse Hempenius zong er vrolijk op los en iedereen swingde mee. De winnaars van de spandoekenactie waren Mitchel, Davey en Leanne. En Justen heeft ook een prijs gewonnen.
Alle 4 gingen ze naar huis met een schitterende voetbal. De platte kar was ook zeker een succes. Nog nooit zo’n schitterende kar gehad met een chauffeur die nog nooit met een trekker gereden had. Jamal heeft het maar mooi geflikt. Met een man of 30 over de Voorstraat te hossen en te springen. Even waren we bang dat de kar de eindstreep niet zou gaan halen omdat we op de Voorstraat een lekke band hadden gekregen maar uiteindelijk is alles goed gekomen.  Bij terugkomst op de robbenplaat stonden de mannen van het eerste klaar om ons te feliciteren. Een paar mooie woorden van Wiebe Attema en “Laat de zon in je hart” klonk uit de speakers en iedereen zong mee. De meters bier bleven maar komen en de mixdrankjes werden als limonade genuttigd. In de avond nog wat schalen met hapjes en een DJ als afsluiting. Al met al een schitterende dag waar een ieder zowel groot als klein met volle teugen van heeft genoten. Als je dit als team kan neerzetten en zo vorm kan geven aan je kampioensfeest mag je trots zijn op iedereen.

The day after zelfs met een elftal nog eventjes de bende schoonmaken is karakter en grote klasse. Dit alles was natuurlijk niet gelukt zonder de vele vrijwilligers in en rond de kantine. Iedereen die onderdeel is geweest op wat voor manier dan ook willen we via deze weg bedanken voor alles. “Kampioen wordt je niet alleen maar met zijn allen”

Tot de volgende keer en
“Laat de zon in je hart 🌞❤”

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*