Zeerobben MO15-1 vs Leeuwarden Zwaluwen MO15-1  (3-1)

Zaterdagochtend………. heel vroeg……. 8 uur verzamelen voor de dames van MO15-1. Dat voorspelde niet veel goeds. Onze dames zijn niet van die vroege vogels. Hebben altijd tot de middag nog om er achter te komen dat ze ontwaakt zijn. De wedstrijd zou om 08.45 beginnen, dus er zat niets anders op dan vroeg aanwezig te zijn en er maar het beste van te hopen. Het was iets heiig maar niet echt koud. Je kon voelen dat het een warme dag zou worden, zodra het zonnetje zou doorbreken. Ik zat even samen in de kantine met de bondscoach terwijl de dames zich verkleedden in de box. Ineens liep de bondscoach naar buiten: even onze tegenstanders ontvangen zei hij. Nog geen halve minuut later kwam hij dom grijnzend terug…….. het waren jongens. Tja….. het was dus niet alleen vroeg voor de dames. Zijn 2e poging ging beter en we konden tenminste dus voetballen. (Foto’s: S.L. Uiter

Natuurlijk moesten we op het C-veld voetballen……… iets waartoe we blijkbaar zijn verbannen of zo. Maar niet om het een of ander, vind het wel het beste veld. Het is tenminste echt gras en er wordt dus op gevoetbald zoals voetbal bedoelt is. Kunstgras is een soort veredeld zaalvoetbal wat dat betreft. Ook onze superkeepster vind het fijner om op echt gras te spelen, toch niet geheel onbelangrijk. De dames betraden het veld ondertussen en begonnen zich op te warmen en wat in te trappen. Te hopen dat er niet teveel gebeurde op het veld, aangezien we maar 1 wissel hadden. En wat ik nog steeds super vind is dat Ilse Riem nog steeds bij alle (thuis) wedstrijden komt supporteren terwijl ze al een tijdje, door een blessure opgelopen bij het voetbal, zelf van deze mooie sport af is. En ik denk dat we een redder in nood ook even moeten bedanken. THOMAS RONDAAN bedankt!!! Ja dat klopt! Rondaan die carrosserie- en wagenbouwer uit Berlikum! En dit zeg ik niet omdat het zulke leuke, aardige mensen zijn die ons al een paar keer uit de ‘shit’ hebben geholpen, maar gewoon omdat ze enorm hoogwaardige producten bouwen die door heel Europa bekend staan!!! En ja, ik weet dat alleen dit kleine stukje reclame normaal al dik 100 euro kost, maar zo ben ik niet natuurlijk! Ik doe het voor de helft…… (p.s: ik sta volgende week bij MO19-1 te kijken als U wilt afrekenen). Thomas was onze vlagger en dat is toch iets wat steeds maar weer moeilijk blijkt om aan te komen. Net als vervoer overigens……

Door maar met de wedstrijd. De scheids kwam, zoals gewoonlijk trouw samen met zijn hondje, het veld opgelopen. Het beestje werd weer aan zijn vaste plekkie gebonden en de wedstrijd kon aanvangen. We begonnen goed en ik stond er zelfs van te kijken dat de dames al zo uitgeslapen waren op dit tijdstip. Meteen in het begin kregen we al een paar kansen, maar ja….. ons scoringsvermogen is, om het zo zacht mogelijk uit te drukken, nogal dramatisch! Dus kregen we weer prachtige kansen en ging er geen enkele bal in het net………… Het werd wat anders toen de tegenstanders ook wakker begonnen te worden. Nu stonden de dames zelf onder druk en moest er verdedigd worden. Gelukkig staat onze verdediging als een huis en hebben we nog een laatste rots in de branding in de vorm van Janita Boutsma. Door een paar goede reddingen wist ze de nul te houden ook. Dit was een verdomd leuk ploegie om tegen te spelen. Het ging gelijkwaardig op en de dames speelden leuk, zonder te zeuren ook. We zijn helaas wel anders gewend, maar deze tegenstander waren top. Maar verder met de wedstrijd. Er werd zo nu en dan leuk overgespeeld en de dames maakten leuke combinaties, afgewisseld door pure paniekvoetbal en de bal wegtrappen zodra je hem hebt……. dat laatste is zo jammer en apart. Als je de dames ziet trainen hebben ze nooit last van zulke momenten. Misschien de druk van de wedstrijd of zo, heb geen idee. Maar uiteindelijk werd er met een hele leuke combinatie door Iris Feenstra gescoord. Een pracht doelpunt van best een afstandje nog. 1-0 voor de Zeerobben!!! De dames waren zo blij als maar kon. Zou het dan nu eindelijk eens lukken???? De scheids floot op zijn fluitje……. (ja, dit klinkt heel smerig maar hoe zeg je het anders?) en de wedstrijd ging door. Nu volhouden en proberen er nog eentje in te prikken dames. Even ging het goed, totdat Tessa Alkema een enorme fout maakte, ze zou op de keeper terugspelen, maar gaf de bal zo’n zacht tikje dat ze hem net zo goed niet kon aanraken. Natuurlijk had de tegenstandster dit door, kwam ertussen en scoorde de 1-1. Janita was helaas kansloos. Nee hè……….. wordt dit echt weer zo’n wedstrijd??? Het duurde niet lang ook voordat er werd afgefloten voor rust. Maar even aan de epo, red bull of xtc in de rust dan maar.

De tweede helft ging los en we namen meteen de aanval. Maar helaas dachten de tegenstanders er net zo over als we de bal verloren en dan was het weer verdedigen geblazen. De pot ging echt prachtig mooi gelijk op en was leuk om naar te kijken. Naar aanleiding van een leuk opgezette aanval scoorde Selma Gowara van een prachtige grote afstand de 2-1 binnen! De dames waren weer zo happy as can be en sprongen elkaar dan ook om de nek. Toen de dames terugliepen richting eigen helft, schreeuwde ik nog naar de scheids van: fluit maar af! We staan eindelijk eens voor. De vlagger van de Leeuwaren Zwaluwen keek me daarop dan ook lachend aan………… gelukkig! Sorry voor deze domme opmerking vlagger! Door maar weer, geen idee hoe lang het nog ging duren tot einde wedstrijd. Maar spannend was het zeker. Hopelijk bleven ze de voorsprong houden en konden ze eindelijk eens iets vieren. Alhoewel de bondscoach en ik het er over eens waren dat als je keek naar de sportiviteit en spel een gelijkspel misschien wel het eerlijkste zou zijn. Deze tegenstanders gunden we dat wel………… zoals ik al eerder zei: we zijn wel anders gewend!!! Maar ja, het spel hervatte en de dames van Leeuwarden Zwaluwen waren natuurlijk ook belust op een doelpunt. De eerste helft zat die er uiteraard ook al snel in na de 1-0 van ons. Dus de dames voerden de druk op. Gelukkig waren we hier tegen bestand en konden we zelf ook weer aan aanval opzetten. Wederom kwam de bal voor de voeten van Selma Gowara, welke een paar man uitspeelde, de bal voor haar goeie been legde en scoorde!!! 3-1 voor onze dames!!!! Ik hoef uiteraard niet te zeggen dat ze blij met deze goal waren. Ze waren de hemel te rijk!!! En toen de bal uit het net werd gehaald en richting de middenstip ging, floot de scheids af! Nu waren de dames helemaal in de wolken. Er werden vrolijk handen geschud en de dames gingen half feestvierend van het veld af. Weer een geslaagde, superleuke voetbalwedstrijd gekeken, samen met de vaste hooligans waaronder hooligan oma natuurlijk. Volgende week ben ik er waarschijnlijk niet bij, ben dan bij de dames van MO19-1. Ook een superleuk ploegje en kan het een ieder aanraden om ook bij hen eens te gaan kijken!!! Voor dit seizoen zal dit dus mijn laatste verslag zijn. Ik wens iedereen dan ook alvast een fijne vakantie toen en tot volgend seizoen!!!

Met vriendelijke en sportieve groet, Pieter Eduard Nalty

Voor Zeerobben speelden: Janita Boutsma, Marin Weewer, Julia Zeinstra, Tessa Alkema, Bente Rondaan (ja, van die carrosserie- en wagenbouwer uit Berlikum…….. hoppa weer 50 euro!!), Luna v/d Bosch, Iris Feenstra, Selma Gowara, Zoey Luykx, Tessa Punter, Rinske Schaap en last but not least Aline v/d Veen.

Bedankt voor dit leuke seizoen dames en wie weet tot volgend seizoen als jullie MO17-1 zijn!!!

Fijne vakantie allemaal!!!!

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*