Zeerobben VR1 KAMPIOEN!!!

Hoe de dag verliep:
Na 2 weken als kampioen in de wachtkamer te hebben gezeten was het afgelopen zaterdag zover, Zeerobben VR1 mocht hun wedstrijd van het jaar tegen Arum VR1 gaan spelen. Na een gedegen voorbereiding afgelopen week zoals, kampioen shirts bestellen, is de schaal klaar, gebak, een geweldig pannenkoek ontbijt, spandoeken, een fotograaf. Was er zelfs nog tijd over om een aantal malen hard en fanatiek te trainen. De doelstelling van de dames was helder voor vandaag……we willen het seizoen ongeslagen gaan afronden.

Voor aanvang van de wedstrijd mijmerden de leiders nog even hoe het seizoen was verlopen, starten met 11 speelsters, 2 dames die moesten afhaken omdat ze zwanger raakten(Wesley en Albert bedankt), de reisjes naar Groningen om daar te spelen op een achteraf veldje, het terugtrekken van tegenstanders uit de competitie(Harlingen – MKV), de technische en tactische vooruitgang van het team, de gezellige gesprekken maar ook zeker het delen met elkaar van moeilijke dingen in het leven, de reisjes in de Zeerobben bus, het etentje bij de Chinees, ons uitje in Groningen naar een escape room en ga zo maar door……ja echt soms is het leven van leiders/trainers niet zo heel zwaar besloten we uiteindelijk….goed en nu dan verder.

De wedstrijd werd gespeeld in de Froonacker Arena en bij de opkomst op het veld om exact 13:00 uur werd het team luid aangemoedigd door het in grote getale opgekomen publiek en droegen ook de dames van Arum hun steentje hierin bij!! (Klasse!!)
Nadat scheidsrechter Peter Plaschke het startsein gaf voor de wedstrijd ontpopte er zich een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Na een kleine 10 minuten werd het eerste doelpunt keurig afgerond door Sascha Boers. Ook waren er kansen voor Arum maar wisten de dames de juiste richting niet te vinden. Net voor de rust scoorde Zeerobben opnieuw, dit maal door Stephanie de Vries 2-0.
In de rust werden door de coaches Richard en Wilfred nog even de spreekwoordelijke puntjes op de I gezet en kon er daarna worden gestart met de 2de helft.
In het sportieve 2de gedeelte van deze wedstrijd bleven de Zeerobben dames de bovenliggende partij. Er werd nog maar liefs 3 keer gescoord en wel door Charlotte Mars, Sascha Boers en door onze keepster Raynathaly Gonzalez (zus van). Hierna vond de scheids het wel prima en floot hij voor het einde van de wedstrijd en kon het feest op het veld los barsten en kon het publiek genieten van een mooie huldiging op het veld door de voorzitter met bloemen en DE KAMPIOENSSCHAAL.

Nadat de speelsters zich hadden gedoucht kon het feest starten. Door de leiders was er afgelopen week een programma in elkaar gezet. En het mooie was dat de dames geen idee hadden wat dit was…. aan de stamtafel in de kantine werd eerst genoten van een geweldig kampioensgebakje!! Bakkerij Overzet (www.bakerijoverzet.nl) bedankt hiervoor! Aansluitend konden eindelijk de kampioen shirts worden uitgereikt. Dit maal eens niet in de kleur wit maar in het zwart! Dit alles werd mogelijk gemaakt door sponsor mcDonalds Harlingen. (www.mcdonalds.nl/Harlingen). Daarna was het tijd om onze assistent-coach van deze dag Alysha in het zonnetje te zetten! Samen met haar broertje Joaquin had ze de geweldig mooie spandoeken gemaakt. Toppers!
Vervolgens was het aan de beurt aan de dames die de leiders in het zonnetje zetten! Dankjewel dames voor jullie geweldige cadeaus!!

Aansluitend was het met zijn allen op de fiets richting het huis van Wilfred. Daar lag een mooie boot te wachten en was het de beurt aan de dames om een heuse rondvaart door de grachten van Harlingen te maken! Kapitein Esmé Torenbeek had het roer stevig in handen en loodste ons feilloos door Harlingen. Aan boord konden de dames genieten van de meegenomen hapjes en drankjes waardoor de sfeer er prima inzat.
In de binnenstad werd er aangemeerd bij de aanlegsteiger voor café Rekneck en kon er worden genoten van een korte stop.
Onder de klanken van het bekendste Harlinger liedje “Mooie stad aan ‘t wad” verlieten de Zeerobben dames al zingend de binnenstad weer. Er werden vanaf de kant door toeristen heel wat foto’s van dit tafereel gemaakt!!
Grote dank aan www.bootverhuur-Harlingen.nl voor het beschikbaar stellen van de boot.

Vervolgens was het tijd voor een heerlijke barbecue in de achtertuin bij Wilfred en kon er zelfs een heuse viswedstrijd worden gehouden. De BBQ was geweldig georganiseerd met vlees/fruit/salades en heerlijke Curaçaose drankjes. Super gedaan Wilfred en Judith!!

Daarna was het tijd voor de leiders om de dames los te laten…… aan de app-jes te zien die we nog hebben ontvangen bleef het volgens ons nog lang onrustig in de Zeerobben kantine en aansluitend in de diverse horeca gelegenheden in Harlingen!

En is het voetbalseizoen nu dan voorbij voor de Zeerobben dames? Zeker niet!
22 mei staat het volgende verrassingsuitje op het programma
12 juni bezoekt het team Nederland-Slowakije(dames interland)
23 juni doen de dames nog mee aan een 7×7 toernooi bij AVC in Sexbierum(samen met Zeerobben 3)

We willen een ieder die ons dit jaar heeft gesteund hartelijk bedanken hiervoor! Op naar het voetbalseizoen 2018-2019!! Forza Zeerobben!

Wilfred & Richard

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*