Stel je zelf eens voor…..

Vanuit de Business Club van Zeerobben willen we graag dat onze leden (sponsors) meer bekend worden binnen de club. Wie zit er nu eigenlijk achter dat bedrijf en wat beweegt die persoon?  Vandaar dat wij onze leden verzoeken om hunzelf eens voor te stellen en wat over hunzelf en hun bedrijf te vertellen.

Dit keer hebben we Tom Postma benaderd en gevraagd of hij wat over hemzelf en zijn bedrijf wil vertellen. Ik hoorde in de wandelgangen dat BHV FIRST AID een topspeler van ons vlaggenschip heeft gecontracteerd……?

Hallo allemaal,

Leuk dat ik mij vanuit de Businessclub mag voorstellen!

Mijn naam is Tom Postma, samen met mijn vrouw Sylvia Postma en Jordan Nollen zijn wij eigenaar van BHV First Aid in Harlingen. Naast het ondernemen bij BHV First Aid zijn Jordan en ik ook nog medewerker repressieve dienst (beroepsbrandweer) in de 24-uursdienst bij de brandweer van Schiphol!

Mijn connectie met Zeerobben is dat ik heel vroeger in de jeugd heb gespeeld met o.a. de van der Polletjes. Ze zeiden altijd dat ik de grote belofte van de club was en net zo goed als John van ‘t Schip, ik had hier zelf mijn twijfels bij.. Mijn zoon, Raimon, heeft ook nog bijna vier jaar bij de jeugd van Zeerobben gespeeld, waaronder anderhalf jaar bij de Waddenrobkes. Hij heeft het voetbaltalent van zijn vader en is dus maar begonnen met basketbal, wat hij heel aardig kan trouwens! Ik ben tevens ook nog trainer en coach geweest bij de Waddenrobkes en F-pupillen. Mijn dochter, Elouise, is inmiddels begonnen met voetballen bij FC Harlingen. Hier kon ik weinig druk op uitoefenen omdat ze graag met haar vriendinnetjes wil voetballen..

Loopbaan

Toen ik erachter kwam dat ik net te kort schoot voor het betaalde voetbal werd ik vrijwillige brandweerman bij de brandweer van Harlingen. Dit deed ik naast mijn toenmalige baan als grafisch vakman in het bedrijf van mijn ouders (Grafisch Centrum Harlingen). Stiekem vond ik de brandweer veel leuker en wilde ik hier graag mijn beroep van maken. Ik ben toen aan de slag gegaan bij de Koninklijke Luchtmacht als militair, vakgebied brandweer op de Vliegbasis Leeuwarden, daar heb ik in totaal vijf jaar gewerkt in de 24-uursdienst. Tijdens die periode heb ik allerlei studies gevolgd tot aan brandmeester, instructeur en brandweerduiker. Na mijn contract heb ik de switch gemaakt naar de brandweer van Schiphol, hier was toen plek voor negen nieuwe mensen. Tijdens de sollicitatieprocedure en sporttesten kwam ik erachter dat er 900 mensen hadden gesolliciteerd.. En daar pikten ze deze Harlinger uut, dit is een mijlpaal in mijn carrière! In mijn vrije tijd ben ik dus graag aan het ondernemen met ons bedrijf, maar leuke dingen doen met mijn gezin vind ik ook erg belangrijk! Als de tijd er is gaan wij graag met ons gezin op reis. Sporten vind ook leuk maar is voor mij ook noodzakelijk kwaad omdat ik altijd in goede conditie moet zijn voor mijn werk als brandweerman.

BHV First Aid

Hoe ben ik eigenlijk aan het beste BHV-opleidingsbedrijf van de regio gekomen? Ik gaf al jaren BHV-trainingen op Schiphol aan o.a. de juweliers van Gassan Diamonds, medewerkers in de terminal, personeel van Transavia etc. Toen een bedrijf uit Harlingen vroeg of ik voor hun een BHV-cursus kon verzorgen is het balletje gaan rollen, ik vroeg of dit bedrijf ervoor kon zorgen dat er meerdere bedrijven meedoen zodat we een klasje konden vormen. Zo gezegd zo gedaan, BHV-bedrijf opgestart! Ik begon met zeven cursisten en we zijn in drie jaar tijd uitgegroeid naar ongeveer 3.000 cursisten! Het eerste anderhalf jaar werkten we vanuit een omgebouwde garage, tegenwoordig houden we huis aan de Verlengde Edisonstraat in Harlingen (boven bij Prosoft ICT) met twee kantoorruimtes en een instructieruimte! Bij zo’n snelle groei hoort natuurlijk ook personeel, we werken met drie vaste instructeurs en een aantal instructeurs die we regelmatig inhuren. De backoffice wordt gerund door twee dames en met als nieuwe aanwinst, bij Zeerobben niet onbekend, Marcel Visser.

Hij wordt verantwoordelijk voor het klantcontact en –beheer en het werven van zoveel mogelijk nieuwe klanten. Ik hoop dat hij bij ons beter zijn best gaat doen dan op het voetbalveld..

Onze business bestaat uit de volgende onderdelen:

  • BHV-trainingen
  • Ontruimingsplannen en –oefeningen
  • BHV-plannen
  • Leveren en keuren van AED’s, portofoons, verbandmaterialen en BHV-gerelateerde producten.

Onze ambities zijn om binnen twee jaar een verdubbeling van het aantal cursisten te realiseren en marktleider te worden in Friesland! Bent u enthousiast geworden over ons bedrijf, neem dan een kijkje op onze nieuwe website www.bhvfirstaid.nl of neem contact op met marcel@bhvfirstaid.nl.

Tot snel!

Hartelijke groeten, Tom Postma

 

 

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*