Met een lach en een traan (slot)

Gedurende het gehele seizoen hebben we (JO13-4) af en toe van ons laten spreken via de verhalen onder de noemer “met een lach en een traan”. Want zo gaat dat gedurende een seizoen. Het is niet altijd lachen en het is niet altijd huilen.

De ene week denk je wat een voorrecht het is om leider te zijn van dit team terwijl er ook wel zaterdagen tussen zaten waar ik mijn tijd toch beter anders had kunnen besteden. Wat echter overheerst is het goede gevoel na dit voetbalseizoen.

Na een wat stroeve start zijn de zaken energiek opgepakt en is er door de trainers Pieter Ruurd en Patrick wekelijks hard gewerkt om er een team van te maken. Laten we niet vergeten dat deze jongens naast hun studie en werk tijd inruimen om een jeugdploegje te trainen. Twee keer in de week wel te verstaan. Ik word daar heel blij van.

Deze inzet betaald zich uiteindelijk terug. Voor de winterstop een 8e plaats en na de winterstop een keurige 6e plaats. Dat had natuurlijk beter gekund. Gelijk spelen tegen de kampioen en vervolgens verliezen van de nummer laatst. Dat typeert de ploeg een beetje. Ze kunnen met elkaar heel aardig voetballen maar soms is het ook ver beneden de maat. Maar het plezier bleef en dat was onze drijfveer. We hebben aan het begin van het seizoen afgesproken om er met elkaar een leuk jaar van te maken. Dat is m.i. gelukt met als hoogtepunt het dagje Terschelling. De afsluiting bij mij thuis was de kers op de taart. Op Remco na (schoolkamp) waren ze er allemaal. Nee, geen grote kado’s of verre trips maar een gezellige BBQ (met als afsluiter een ijsje van de jarige Vincent) met tussendoor het WK voetbal en de speeltuin en als afsluiting natuurlijk een potje Fortnite. Als dank ontvingen de leiders/trainers van de ouders een bioscoopbon. Erg leuk en werd erg gewaardeerd.

Wat rest zijn de herinneringen aan een mooi seizoen. Het feit dat iedereen door gaat met voetballen zegt wat mij betreft genoeg. Ik hoop dat iedereen ook komend seizoen weer veel plezier heeft met elkaar bij onze club want geloof mij: “ als er plezier is komt de rest vanzelf” !

 

Fijne vakantie allemaal!

 

Frans

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*