Vrijwilligers

Het is alweer drie jaar geleden dat Zeerobben kleutervoetbal introduceerde. Dit jaar trokken Wietse de Wit, Edwin Zijlstra en Angela Amels de kar en namen de organisatie op zich om voor alle basisscholen in Harlingen/Midlum een kleutervoetbalfeest te organiseren. En ze kregen het voor elkaar. Hun gedrevenheid en enthousiasme werkte aanstekelijk. Kinderen enthousiast, leerkrachten enthousiast, ouders enthousiast en Zeerobben enthousiast. Wat wil je nog meer!!

Prachtig natuurlijk maar dan!! De volgende stap. De uitvoering. Hoe ga je in vredesnaam ruim driehonderd kinderen een ochtend lang bezig houden met voetballen, spelletjes etc. Daar heb je veel vrijwilligers voor nodig. Heel veel. En dat is nou de reden waarom ik hier heel even bij stil wil staan. Niet om iedereen bij naam te noemen. Dat zeker niet maar wel om de waardering uit te spreken voor al die mensen die toch maar weer klaar staan en de handschoen oppakken en even komen helpen. Ook aan het einde van een seizoen. Als fotograaf zie je velen voorbij komen. Een ieder op zijn/haar eigen manier en enthousiasme. Lang niet iedereen kon ik vastleggen, dat weet ik. Maar toch laat ik een aantal nog even “zien”. Maar natuurlijk waren er nog veel meer mensen op de achtergrond actief die niet op de foto kwamen/wilden. Maar het feit dat ze genoemd worden is net zo belangrijk. Mooi dat velen (niet alleen nu) maar gedurende het hele seizoen klaar stonden voor de club. Wat kan de vereniging elke keer weer een beroep doen op velen. Zeerobben heeft ze in alle “soorten en maten”. Mooi en waardevol dat ze er zijn en mooi dat er weer eer vrijwilligersavond georganiseerd gaat worden!!

Frabo

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*