Goed nieuws: de TC krijgt weer vorm

Het was een (te) lang slepende vacature: de Technische Commissie. Na het tussentijdse afscheid van Sipko van Sluis lukte het maar steeds niet om in een goede invulling van deze vacature te voorzien. Andere bestuursleden moesten extra meters maken om de noodzakelijke taken uit te voeren. En die schoen begon behoorlijk te wringen. Maar als zo vaak: als de nood het hoogst is, is de redding nabij. En hoe! Want zoals het woord het al zegt, het gaat feitelijk om een commissie en niet om één persoon. Het streven is erop gericht minimaal 3 personen in de TC te laten plaatsnemen. Compleet is de commissie nog niet, maar we zijn heel blij dat we sinds vandaag in ieder geval 2 personen mogen begroeten.

Henk Zegel, oud eerste elftal keeper en dus zeker een man met een voetbaltechnische achtergrond, heeft aangegeven een bestuursfunctie TC te willen aanvaarden en daar zijn we heel blij mee. Een man met ervaring en met een groot netwerk binnen onze club. Dat zet hij nu meteen al in bij de coördinatie rond de invulling van Zeerobben 3 voor het komende seizoen, waarbij we er ook naar streven om mogelijk toch nog een Zeerobben 4 in te schrijven voor de competitie. Namen daarvoor zijn er genoeg, nu nog het zoeken naar garanties en het vastleggen van de structuur. De initiatieven die daartoe al vanuit de groep komen (klasse mannen!), sterken Henk en ons in het vertrouwen dat dit goed gaat komen en dat we ook de groep “rest senioren” weer kunnen laten groeien.

Verder hebben gesprekken met Jordy Torenbeek, één van de teruggekeerde eerste elftalspelers, ertoe geleid dat ook hij zal toetreden tot de TC. En ook daar zijn we heel blij mee. Een nieuwe, jonge generatie voegen we altijd graag toe aan onze organisatie. Jordy gaf aan ambitie in deze richting te hebben en dat stellen we zeer op prijs. Er zijn altijd meer bestuurlijke of organisatorische taken in te vullen, dus zouden we dit moment willen aangrijpen om de jongere generatie aan te sporen het goede voorbeeld van Jordy te volgen. Zeerobben verdient jong bloed in de organisatie. Mensen die gaan meebouwen aan de club waar ze zelf ook voetballen of onlangs gevoetbald hebben. Maakt niet uit met welk specialisme. Er is genoeg te doen binnen een ambitieuze en groeiende club als Zeerobben. Schroom niet, want je zult ervaren dat besturen ook gewoon een hele leuke hobby kan zijn.

Verder wordt nog gezocht naar de derde persoon voor de TC. Iemand die met name richting jeugd ingezet kan worden. Ideeën zijn er; gesprekken moeten nog volgen.

Binnenkort zal meer duidelijk worden over de exacte rolverdeling tussen de TC leden. En uiteraard zal een officiële benoeming ook pas via de ALV plaats kunnen vinden. Dat is een zorg voor 19 november (schrijf die datum alvast in de agenda voor de ALV!). Voor nu gaan we alvast maar aan de slag! Welkom Henk en Jordy!

 

Het bestuur

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*