Zeerobben JO12-1 opent het seizoen met een klinkende overwinning

Zaterdag 1 september mochten de toppers van Zeerobben JO12-1 hun eerste bekerwedstrijd spelen thuis tegen Leovardia JO12-1. De vakantie is achter de rug en een ieder had van de trainers een opdracht meegekregen voor de zomervakantie om aan zijn techniek te werken. Een aantal had dit gecombineerd met een hoogtestage voor meer zuurstofopname, diverse voetbalkampen werden aangedaan om nog beter te worden en naast het oefenen van trucjes is ook behoorlijk getraind op latjetrap en paaltjeschieten, zoals deze ochtend bleek.

Met twee nieuwe gezichten in de gelederen (Liam en Tristan) en een aantal nieuwe spelregels werd er klokslag 10.15 uur afgetrapt op het zonovergoten Oostersportpark. Zeerobben hadden een prima veldbezetting en ook het nieuwe indribbelen hadden ze goed onder de knie. Het was eenrichtingsverkeer op het doel van keeper Beerensteyn van Leovardia die goed stond te keepen en zijn team voor een vroege achterstand behoedde.

Echter, hij kon niet voorkomen dat Bart na een minuut of 10 de bal snoeihard op het doel poeierde en de verdiende de 1-0 tegen de touwen schoot. Zeerobben bleef goed combineren, Matthijs smeerde zich nog even in met factor 30 en ging rustig tegen de paal zitten, want als er al een bal enigszins in de buurt kwam, waren Gijs, Eise of Liam paraat om een tegenaanval in de kiem te smoren.

Voorin werd prima gecombineerd en de vleugelspelers Nick en Reen speelden een prima partij. Het veld werd prima breed gehouden, zodat Brooklyn en Tristan de ruimte kregen om wat onrust te stoken in de verdediging van Leovardia.
De 2-0 van Tristan was een tikkie-takkie doelpunt. Al combinerend met één keer raken ging de bal van Eise naar Bart, naar Nick, die Tristan vrij zag staan en laatstgenoemde raakte de bal niet lekker, maar wel voldoende om de 2-0 aan te tekenen.
Na wederom een mooie aanval kwam de bal via de opkomende Boyd bij Nick die mooi de 3-0 maakte en dit was tevens de ruststand.
De tweede helft was een kopie van de eerste. Leovardia probeerde wel, maar Zeerobben was gewoon te sterk. Paal en lat werden getest op degelijkheid en keeper Beerensteyn, zoon van Greg, die op zijn 12e al een stem had waarbij Barry White een tenor leek, ranselde veel ballen uit het doel of de schoten werden geblokt door de verdedigers. Ineens viel uit een spaarzame tegenaanval de bal goed, Matthijs kwam goed uit om zijn doel te verkleinen, maar hij kon niet voorkomen dat de 3-1 op het bord stond. Leovardia rechtte de rug nogmaals, maar Zeerobben bleef de controle houden. Brooklyn schoot alle hoop van Leovardia weg door de 4-1 te maken en in de slotminuten was er wederom een mooi uitgespeelde aanval van Zeerobben die bij Tristan kwam, die hard voorzette en Reen met zijn linkerbeen de eindstand van 5-1 maakte. Prima begin jongens!

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*