Het beloftenteam

Zaterdag 24 maart jl. was ik aanwezig bij de wedstrijd van Zeerobben 2 tegen Workum 2. Een wedstrijd die in de slotminuten werd verloren. In het verslag sprak ik enigszins gekscherend mijn ongerustheid uit over het voetballen in een tweede elftal in de huidige tijd. Ik had me voorgenomen om het 2e meer te gaan volgen en dus aan het begin van het nieuwe seizoen meteen maar ff doorpakken. Een unieke gelegenheid diende zich aan. In de bekercompetitie hadden zowel Oudehaske 3 als Zeerobben 2 een wedstrijd gewonnen en dus beloofde het deze middag een kraker te worden op het Oostersportpark waar beide teams elkaar troffen.

 

Ik merkte meteen dat er toch wat veranderd was sinds een klein half jaartje terug. Natuurlijk is het aan het begin van het seizoen weer ff zeuren. Waarom die wel en huh? waarom die niet bij de A-selectie want je wilt het begrijpen maar dat zal altijd wel zo blijven denk ik. Toen had iedereen het over het 2e elftal en nu hoor je toch toch meer het beloftenteam (mooi). Toen een krappe “bank” maar dit keer konden Gerrit/Camaru moeiteloos 3 spelers op het bankje laten plaats nemen. Dit keer geen jongens uit de JO19-1 maar een aantal jongens uit de A-selectie die aansloten bij het tweede. Zo willen we het zien dacht ik. Wie zijn oor te luister legt hoort het geroezemoes natuurlijk al rond de velden. Hoe gaat dat komen straks als iedereen fit blijft? Dan zullen spelers doorgeschoven moeten worden lijkt mij. Wat afvalt bij het 1e naar het 2e en vervolgens van het 2e naar het 3e etc. etc. Doorselecteren heet dat in voetbaltermen geloof ik. Mooi als het weer zover komt en benieuwd hoe spelers daarmee omgaan. Maar ik dwaal af. De wedstrijd! Welnu, de wedstrijd werd nooit een wedstrijd. De krachtsverschillen waren vele malen te groot. Na 10 minuten spelen was het al 4-0 en de leider van Oudehaske maakte maar wat grappen en grollen tegen zijn spelers in het veld. In tegenstelling overigens tot Camaru. Voor hem was het gewoon business as usual en dus gas erop. Dat resulteerde uiteindelijk in een 11-1 overwinning. Zeerobben heeft nu 6 punten uit 2 wedstrijden en AVC heeft 3 punten uit evenveel wedstrijden en dus heeft Zeerobben in Sexbierum aan een puntje genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Dat ziet er dus goed uit. Is daarmee alles gezegd? Nou nog 1 dingetje dan. Ik zag een dag eerder GAVC en Zeerobben ploeteren in Grou. Wat opviel was het nieuwe tenue van Zeerobben. Een mooie nieuwe frisse kleur groen. Prachtig. Datzelfde tenue zou de spelers van het beloftenteam ook prima staan denk ik. Hoeven die spelers die straks wellicht een kans krijgen niet meer te acclimatiseren als het om de kleding gaat…..:-)

 

Frabo

 

(Foto’s: Frans Bode)

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*