Minnertsga 2 – Zeerobben 3

“Als wij in de rust achterstaan met 5-0, dan knallen we de box aan en maken wij er een mooi feestje”

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Voor het eerst dit seizoen mochten wij dit seizoen een uit wedstrijd spelen voor de beker tegen Minnertsga 2. Vorige week woensdag hebben wij ook al een wedstrijd gespeeld tegen Berlikum 2. Deze wedstrijd werd thuis gewonnen met 6-3. Beide teams spelen een klasse hoger. Na de eerste wedstrijd van ons viel bijna een compleet elftal af voor de wedstrijd tegen Minnertsga. Gelukkig dat wij 4 spelers van Jo 19-3 bereid hebben gevonden om met ons mee te doen (Kor, Stijn, Pascal en Mark). Tevens stond Fransiscus Breidenbach van het 4de op goal. Normaliter een speler maar ook inval keeper. Van het 2de kregen wij de volgende spelers. Jurre, Herke en Koobra. De laatste 2 spelers speelden een puike wedstrijd! Jurre is tot op heden nog niet gesignaleerd….

De volgende elf spelers begonnen afgelopen zaterdag. Op keep Frans. De verdediging van links naar rechts. Ron Beton, Herke, Klaas, Pascal (Jo 19-3 ). Het middenveld : Stijn ( Jo 19-3 ), Ruben, Kor (Jo19-3) en Koobra. En de vertrouwde gezichten begonnen voorin : Faasse en Salah.

De voorbereiding liep niet echt vlekkeloos, dit omdat Arno per ongeluk het broertje van Kor had ingevuld op het wedstrijd formulier. Druk bellend met Arno en pratende met de scheids kregen wij 3 minuten van te voren het seintje dat wij konden voetballen. Klein nadeeltje van digitale passen….

De wedstrijd kon beginnen. Zeerobben kwam al snel onder druk te staan tegen Minnertsga en het spel speelde vooral af op de helft van Zeerobben. Echt gevaarlijk werd het niet voor de goal van de goed keepende Frans. Vanuit de achterhoede zette Klaas, Willem met een splijtende pass voor de goal en Willem scoorde zijn 1265ste goal voor Zeerobben. Beetje onterecht, maar ach 0-1 voor. Minnertsga bleef naar de goal aandringen voor de gelijk maker en er ontstond een paar hachelijke momenten voor de goal van Frans. Maar de bal wou er niet in. Naar weer een pass van achteruit (Ron Beton). Kwam Willem opnieuw oog in oog met de keeper en wederom schoot hij de bal er tegen de verhouding in. 0-2 was dan ook verrassend de ruststand.

De 2de helft werden Klaas en Stijn gewisseld voor Mark en Dennis. Mark kwam er in op de rechtsback positie, zodat Ron Beton, Klaas zijn plek kon overnemen. Dennis kwam erin voor Stijn, hierdoor zakte Salah een linie terug. Good old Willem moest hierdoor nog even 20 minuten op zijn tanden bijten, want Steffan had enorme vertraging opgelopen tijdens zijn wedstrijd met de jeugd. Maar goed dat ik dit van tevoren niet had gemeld bij Willem, dan was hij nu nog aan het schelden en mopperen.

De 2de helft begon Zeerobben sterker en kregen wij ook een aantal kansjes. Maar na 55 minuten maakte Minnertsga de 1-2 en roken ze bloed. Door een overtreding op de helft van Minnertsga eiste Kor de bal op en draaide hem met precisie op het hoofd van de gehavende Willem Faasse! ”Willem in Oranje” werd er vanaf de tribune geroepen! Hierna werd Willem ook gewisseld voor Steffan Amels. Steffan ging het middenveld ondersteunen.

Minnertsga probeerde voor de 2-3 te gaan maar kwam tot overmaat van ramp ook nog met 10 man te staan wegens natrappen. Volgens Ron Beton was er niet veel aan de hand…. Ondanks de pogingen van Minnertsga gooide de goed en ijverig spelende Koobra het duel op slot 1-4.

Met veel plezier liepen wij van het veld af. Met een campingelftal winnen van een klasse hoger spelende elftal is altijd fijn!. Graag bedanken wij de jonkies voor hun spel en inzet. Het leek er op dat ze al jaren speelden bij ons! Wij zijn dan ook hun idolen. 😉 Wellicht zien wij elkaar vaker. Ook bedanken wij de meegereisde fans! Wij hopen dat jullie een mooie middag voorgeschoteld hebben gehad.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*