Winst voor het beloftenteam

Op 9 augustus jongstleden zijn de mannen van het beloftenteam begonnen met de eerste training. Zelfs David van der Pol stond te popelen om aan te sluiten.

Met een zwaar oefenprogramma qua tegenstanders waar menig team graag tegen zou willen spelen zijn dit de resultaten:

1e oefenwedstrijd ONS Sneek thuis (reserve hoofdklasse) 1-2 verloren. (Marcel scoorde)

2e oefenwedstrijd LSC 1890 2 thuis  (1e klasse zondag) 0-3 gestaakt ivm onweer.

3e oefenwedstrijd Harkemase Boy 2 ( uitkomende reserve hoofdklasse ) 1-7. (Wesley schaap penalty)

Goed om te benoemen dat Steffan Amels & Wesley Schaap altijd bereid waren ons te helpen in de oefencampage, ook al moesten ze daar hun eten voor laten staan. “De samenwerking tussen het 1e, 2e & 3e verloopt op rolletjes. Waar we elkaar kunnen helpen, wordt er zeker in meegedacht. “**Gelukkig is dit clubbeleid niet veranderd”** 

1e bekerwedstrijd Lwd. Zwaluwen 2 (3-0) 2x Rocco, 1x Justin (na maanden blessureleed maakt hij zijn opwachting). Mist helaas een penalty (Men zegt dat Thijs de bal nog steeds aan het zoeken is……)

2e bekerwedstrijd Oudehaske 3:  (11-1) 4x Rocco, 2x Justin, 2x Marcel, 1x Armando, en 1x Sander.

De kracht van een grote selectie zowel bij het 1e & 2de wedstrijd waarbij 1e elftalspelers bij het 2e spelen en 2e spelers bij het 3e spelen. Spelers kunnen teleurgesteld zijn en dat is begrijpelijk. Maar uiteindelijk laten ze hun waarden wel zien in het elftal. Armando, Justin, Rocco, Pietje, Ane en Jan Dirk hielpen ons deze wedstrijd uit de brand en lieten hun waarde zien op de goeie manier, Herke en Koobra deden dit bij het derde, hetgeen helaas niet van iedereen gezegd kan worden (…).  Ook een lager elftal moeten we uit de brand helpen.

Ik ben van mening dat we met de groep die we hebben zeker weten moeten gaan meedingen voor het kampioenschap. De concurrentie is duidelijk zichtbaar en een ieder zal moeten knokken voor zijn plekje, iets waar iedereen alleen maar sterker van kan gaan worden zolang we de hoofden niet laten hangen.

Voor vandaag maar weer eens een oefenpotje, dit keer was Hardegarijp 2 onze tegenstander. We begonnen vandaag met de volgende namen:

Sietse

Herke       Dennis              Mendel

Deel

Dion            Pietje              Koobraa

Laurens

Rocco          Justin

Wissels: Herwin, Hartochs, Polly en Amels.

Aangezien Marco nog niet helemaal hersteld was besloot hij het stokje over te nemen van Plaschke als lijnrechter. Nou moet ik zeggen dat hij het vlaggen knap heeft opgepakt maar hij mag het coachen van die ouwe man achterin wel achterwege laten de volgende keer 😅. Afwezigen vandaag waren: Jens (sleutelbeen gebroken), Stijn (vierde zijn verjaardagsfeestje in monkey town), Jurre (mocht wedstrijdritme opdoen bij het derde), Steven (op trainingskamp in het buitenland). Na de bekende warming-up van Camaru om iedereen even over het dooie punt heen te helpen was het tijd voor de aftrap. Polly vroeg nog even aan de scheids of hij een pengel mocht nemen op de keeper van Hardegarijp, helaas voor Polly werd dit verzoek afgekeurd en hij keerde teleurgesteld terug richting het bankje. Het publiek, dat in grote getale aan was komen stormen mede dankzij het schitterende weer dat onze “lijder”  Gerrit had meegenomen van zijn buitenlandse tripje,  had er zin in. Schitterende spreekkoren galmden over het veld en dit gaf ons dat extra beetje stimulans om te knallen.

Nadat Hardegarijp had afgetrapt waren wij de ploeg die het voortouw nam in de beginfase. We begonnen lekker vrijuit te ballen en kwamen hierdoor al snel op een 1-0 voorsprong. Via een flitsende aanval was het Rocco die de bal op doel poeierde, in eerste instantie kon de keeper van Hardegarijp nog redden maar in de rebound was het Justin die zoals beloofd scherp afrondde. Na de 1-0 hielden we vanuit het niets op met voetballen en werd er amper bewogen zonder bal. Een gat van een meter of 20 op het middenveld resulteerde in een aantal lange ballen van achteruit. Ik weet niet waar Deel die nieuwe schoenen vandaan heeft maar ik denk dat het voor de volgende keer verstandig is om de dozen er even om weg te halen want dit leek echt nergens naar. Laurens moest helaas al vroeg het veld verlaten en werd vervangen voor Herwin die op een paar balletjes na een foutloze pot speelde. Zoals gezegd werd er van onze kant niet meer gevoetbald. Nou moet ik zeggen dat een middenveld met zowel Pietje als Herwin niet echt een ideale combinatie is.  Door de vele foute passes die gegeven werden bleven we onnodig lopen en dit resulteerde in een paar gevaarlijke aanvallen van de kant van Hardegarijp. Waar we een aantal keren goed weg zijn gekomen was het na een minuutje of 35 dan toch raak. Een foutje op het middenveld leidde de 1-1 van Hardegarijp in. Van een metertje of 20 kon er vrij opgelopen worden en met een bekeken schot wat binnenkant paal binnen viel was het helaas raak.

Tijd voor een bakje thee en even kort napraten.

De tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden. Herke die een goeie eerste helft speelde werd vervangen voor Hartogs die samen met Dennis in het centrum kwam waardoor Deel op de back kwam te staan. Amels verving de moegestreden Koobra en kwam op de linksaf. En Polly verving Pietje die nog even mocht knallen bij het eerste. Na de aftrap werd snel duidelijk dat de wissels hun vruchten begonnen af te werpen. Combinaties werden gezocht en we kwamen wat meer aan voetballen toe. Na een minuutje of 20 resulteerde dit in een actie van Dion die tegen de grond gewerkt werd en zo een vrije trap versierde op een mooi plekje. Polly ging achter de bal staan en krulde deze knap voor op de inlopende Rocco. Via de kluts was het Herwin die scherp optrad en de 2-1 tegen de touwen aan werkte. Hierna golfde het spel op en neer. Nog een beste kans voor Rocco die met een steekbal vrije doorgang had gekregen maar de keeper van Hardegarijp lag knap in de weg.

Het slotakkoord was echter voor Hardegarijp dat door geklungel in ons centrum vrije doorgang had op Sietse en laatstgenoemde knap omspeelde. Ik kon niet precies horen wat Sietse tegen de spits zei maar deze besloot de bal netjes in het zijnet te schieten in plaats van het lege doel.  Het laatste fluitsignaal was een feit en we hadden onze derde zege in de pocket. Al met al een nuttige oefenpot tegen een goeie tegenstander.

Voor nu maar lekker in de rust en klaarmaken voor onze laatste bekerwedstrijd uit de poule tegen het altijd lastige AVC 2.

Ik zou zeggen komt allen kijken bij het beloftenteam om 14:30 in Sexbierum.

 

De groeten en tot snel!!

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*