Uitreiking presentatiegids

Omringd door zijn maten van de Effe Lappe Groep, nam columnist Anthoon Elsinga tijdens de vrijwilligersavond van Zeerobben het eerste exemplaar van de nieuwe Presentatiegids in ontvangst; voor Jan, want Old Friends never die.

EERSTE EXEMPLAAR PRESENTATIEGIDS NAAR JAN BOOMSMA

De voorloper van de jaarlijkse Presentatiegids van Zeerobben was het clubblad “De Zeerob”. De opkomst van Internet en Social Media en de daarmee gepaard gaande digitalisering maakte dat communicatiemiddel overbodig. Al wat op papier nog rest is de huidige Presentatiegids waarmee Zeerobben zichzelf jaarlijks presenteert aan een ieder die het maar weten en lezen wil.

De eind 2017 overleden Jan Boomsma was jarenlang de drijvende kracht achter De Zeerob. En als zodanig heeft hij aan de wieg gestaan van wat thans de Presentatiegids is. In zijn voorwoord van de gids voor het seizoen 2018/2019 refereerde voorzitter Johannes Woudstra daaraan en droeg deze gids om die reden postuum op aan Jan. Daarbij veronderstelde hij dat Jan trots zou zijn en een glimlach niet zou kunnen onderdrukken als hij mee zou kunnen lezen.

Volkomen onafhankelijk daarvan schreef Anthoon Elsinga zijn jaarlijkse column voor de Presentatiegids. Die columns zijn altijd zeer lezenswaardig, maar dit jaar wel heel bijzonder in de vorm van een brief aan Jan, geschreven op de achterkant van een bierviltje. Die brief schreef Anthoon mede namens zijn maten van de Effe Lappe groep. Een vriendengroep waar Jan ook deel van uitmaakte en die eenmaal per jaar een weekend met elkaar op pad gaan onder het motto “Old friends never die”. Een slogan die na het overlijden van Jan wel heel bijzonder te interpreteren valt. Enfin, u moet gewoon die Presentatiegids bemachtigen en de column lezen. Kippenvel…

Het bierviltje was ontsproten uit het design-brein van de vormgever van de gids, Willem Heemskerk. En hij was het ook die op het idee kwam om de mannen van de Effe Lappe groep ter herinnering allemaal een echt geprint bierviltje te geven met de bewuste brief aan Jan daarop afgedrukt. Helaas kon Willem zelf niet aanwezig zijn toen voorzitter Woudstra het eerste exemplaar van de Presentatiegids uitreikte aan Anthoon met het verzoek deze uitgave door te sturen naar Jan. Zijn “old friends” weten het zeker: Jan zou bij het lezen van de gids glimmen van trots. En mogelijk een traantje wegpinken…

Tekst bij de foto: Omringd door zijn maten van de Effe Lappe Groep, nam columnist Anthoon Elsinga tijdens de vrijwilligersavond van Zeerobben het eerste exemplaar van de nieuwe Presentatiegids in ontvangst; voor Jan, want Old Friends never die.

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*