‘Ex zeerobben 4 on tour’

Ondanks dat het merendeel al jaren gestopt is met het actief voetballen, hebben wij ook jaren geleden besloten om een van de mooiste facetten van het voetbal in ere te houden. Jaarlijks trekken wij onder de noemer ‘Uitje Zeerobben 4’ er op uit om nog één keer te pieken.

Jurjen en Sven werpen zich al jaren vrijwillig op om dit legendarische tafereel te organiseren en hebben dit voor 2018 ook weer met veel bravoure gedaan. Een half jaar vooraf wordt er een datum geprikt, de naam van de what’s app groep wordt aangepast en iedereen meldt voorzichtig bij zijn partner dat ergens later in het jaar hij er een dag niet is. Vervolgens wordt iets later in datzelfde half jaar voorbereiding ook gemeld dat de partner ook de zondag na het uitje niet hoeft te rekenen op geestelijke aanwezigheid.

Massaal worden er weekendjes weg geboekt met de partner, het zogeheten kredietweekend, zodat iedereen dit krediet tijdens ons uitje kan gebruiken om aanwezig te zijn en te veel te drinken. Voetbalgolf, een BBQ en het open Harlinger kampioenschap Stef Stuntpiloot. De geplande activiteiten voor 2018.

Het begon zaterdag zoals vroeger elke zaterdag begon. Paul was helaas ziek, Niels stond 1,5 km verder bij het station in plaats van bij de autoverhuur. 10 mensen konden de voetbalschoenen niet vinden. Ryan heeft 13 tweedehandswinkels afgezocht naar golfclubs tot hij er achter kwam dat het voetbalgolf was wat wij gingen doen. En half een vertrekken werd uiteindelijk tien voor een. Op naar Oude Mirdum!
Na een paar bvo’tjes kwamen we aan en kregen we koffie. Sven had de straal in want die had liever bier. Omkleden en het terrein op. Onze groep was als eerste en mocht de spits afbijten. Het idee van voetbalgolf, simpel. Iemand heeft een oude emmer begraven, vlag er in gezet, en via wat hindernissen moet de bal zo snel mogelijk in die oude emmer.

Winnaar van de middag, Niels. Niet verrassend, de man was net 4 uren terug uit Thailand en had 3 weken lang met kokosnoten geoefend op het stand daar. Sander gaf aan dat hij het een super geweldig spel vond, werd vervolgens laatste en ons is nog onduidelijk waarom hij het zo leuk vindt. ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ is leuk, maar geldt alleen bij een trio met twee vrouwen.

De BBQ was op hetzelfde terrein. Prima geregeld. 2 uurtjes onbeperkt bier en vlees. Na het ophalen van vele oude herinneringen was het tijd om terug naar Harlingen te gaan. Op naar Levels voor het laatste deel van het uitje, Stef Stuntpiloot. In wisselende samenstellingen werd er meegedaan, en hoe is nog altijd onduidelijk maar Sander en Jurjen haalden de finale. Jurjen heeft tijdelijk maar een werkend oog dus deze prestatie was dubbelknap. Helaas was de eerste plaats niet haalbaar maar toch een prachtige prestatie.

Al met al een een mooie dag en we kijken met smart uit naar volgend jaar.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*