Het C-veld

Ik ben er inmiddels wel achter. Voor een mooie “pot voetbal”  moet je op het C-veld zijn bij onze club.

  • Een rondje om het veld bezorgt je een paar natte en vieze schoenen.
  • Het ruikt er naar gras.
  • Het zijn niet de meest getalenteerde spelers die binnen de lijnen staan maar de passie voor het spelletje is enorm.
  • De bal komt nog wel eens in de sloot.
  • En last but not least: de wissels moeten vlaggen.

Voor sommigen misschien een veld waar je zelden of nooit komt maar echt: het is de moeite waard.

Zo zag ik gister een wedstrijd van ons JO19-2. We prijzen ons rijk met 3 teams binnen de JO19-groep maar het vergt best veel samenwerking en begrip om wekelijks de drie teams te laten voetballen. Dat gaat soms met vallen en opstaan maar de wil is er. Jo19-2 kende een prima start van de competitie met winst op Scharnegoutum en ST Mulier/Arum/Stormvogels. Hierop volgden 2 forse nederlagen tegen ONS en Harkema. Tegen Franeker kwam er op 3 november het herstel. Terwijl JO19-1 op het A-veld een strijd uitvocht tegen L. Zwaluwen (2-0 winst) knokte ook JO19-2 voor elke grasspriet op het C-veld. De mannen lieten zien dat je met een goede inzet en doorzettingsvermogen en een enthousiaste coach heel ver kan komen. Zelfs zo ver dat je de tegenstander (sc Franeker JO19-2) steeds meer laat mopperen en dat je uiteindelijk op het juiste moment kan toeslaan.  Halverwege de wedstrijd neemt Tino de Jong de grensrechtervlag over waardoor de wisselspeler ook nog even mee kan doen. De vreugde was groot na de 2-1 en 3-1. De beleving bij de mannen is enorm. Mooi om te zien. ‘s Avonds kijk ik nog even op de voetbalapp en zie dat ons JO19-2 in een competitie met 11 teams op een keurige 5e plaats staat. Dat is te danken aan de leider en trainer maar natuurlijk ook aan de jongens zelf!! Ik zou zeggen: sla bij binnenkomst op ons complex eens links af en loop richting het C-veld. Er gaat een wereld voor je open…

Frans

Foto’s: Frans Bode

 

 

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*