IJs op het veld! Eerst krabben en dan spelen. Verslag JO12-3 tegen Leovardia JO12-3.

Zaterdag 3 november 8.30 uur. Tegenstander is Leovardia JO12-3. Vroeg opstaan en vroeg op het veld. JO12-3 mocht de voetbalzaterdag openen bij Zeerobben! Het veld was zelfs nog bevroren en we moesten eerst het ijs van het veld krabben. Gelukkig was de scheidsrechter ook te laat, dus onze toppers konden mooi nog even extra lang warmlopen. 

De wedstrijd begon iets te laat onder leiding van de tijdelijke scheidsrechter. De echte scheids lag nog in bed….. Die tijdelijke scheids vond zelf dat het errug goed ging, maar werd er door een aantal spelers op gewezen dat bij de 0-1 voor Leovardia in de 6e minuut hands was gemaakt. Dat was hem ontgaan (en het publiek waarschijnlijk ook…). Helaas was er geen VAR beschikbaar, dus het doelpunt telde. Dat was even tegenvaller! De vorige wedstrijd tegen Leovardia werd namelijk redelijk eenvoudig gewonnen door Zeerobben. Gelukkig werd er een andere scheidsrechter gevonden die wilde fluiten, dus de tijdelijke scheids werd resoluut uit z’n functie ontslagen…..

De tijdelijke scheids werd bij afwezigheid van Loes, de ‘vaste’ verslaggeefster ter plaatse, aangewezen als tijdelijke verslaggever. En wat zag hij een kansen! Voor Zeerobben dan! Leovardia had één kans en benutte die dus direct. Zeerobben schoot over, naast, tegen de paal, tegen de lat en tegen de keeper. Hij wilde er niet in! Uiteindelijk vond Jesper dat het tijd werd voor actie. Op mooie wijze krulde hij een vrije trap in de kruising: 1-1! En met deze stand gingen beide teams naar de kleedkamer, waar tijdelijk Cateraar Willemien al had gezorgd voor koude ranja!

Trainer Jens gaf Zeerobben in de rust enkele tips (naar hem luisteren ze wel…) en vol strijdlust stapten ze weer het veld op. Leovardia zou wel merken dat hier niets te halen viel. En dat bracht direct resultaat: in de 37e minuut scoorde Jordi de 2-1. En toen was het verzet van Leovardia gebroken. Kansen van Zeerobben gingen er nu wel in. Jeffry scoorde de 3-1, Jesper de 4-1, Ezra 5-1, Jeffry de 6-1 en 7-1 en als laatste mocht Xander nog een doelpunt meepakken: 8-1. Een mooie eindstand!

Het kwam moeilijk op gang vandaag, maar uiteindelijk was het resultaat prima!

Scoreverloop:
6 0-1 Leovardia
12 1-1 Jesper
37 2-1 Jordi
38 3-1 Jeffry
47 4-1 Jesper
48 5-1 Ezra
56 6-1 Jeffry
58 7-1 Jeffry
60 8-1 Xander

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*