Stiens 2 – Zeerobben 2

“Met de koppositie in dien bezit, speelst diezelf iedere wedstried nog meer in het swit”

Met de koppositie in ons bezit maakten we ons deze week klaar voor de volgende kraker tegen de nummer drie van de ranglijst Stiens 2.

Nou is het natuurlijk een heerlijk gevoel om aanvoerder te zijn van de ranglijst maar dit kan zo ook zijn nadelen hebben. Zo is iedere tegenstander dubbel zo gemotiveerd om van je te winnen en moeten de mouwen nog hoger opgestroopt worden om de punten te behalen.

Na aanvang op de robbenplaat kwamen we erachter dat we nog 2 man misten, Marco had Beukie geappt dat hij niet op tijd kon zijn in verband met het bezorgen van zijn nieuwe wasmachine maar vertrok zoals afgesproken wel gezamelijk met de groep naar Stiens, dit kon helaas niet gezegd worden van de trainert en zo gaat de uitspraak “gezamenlijk vertrekken” dus niet echt op. Ik zou zeggen een puntje voor de eerstvolgende bespreking.

Aangekomen in Stiens stond de trainert met smart te wachten om de opstelling vrij te geven.

Na wat teleurstellingen op de donderdagavond zijn dit de namen die het moesten doen vandaag:

Marcel, Jurre, Steven, Herwin, Herke, Sander, Jens, Stijn, Sietse en Mendel van “de Beloften” en Rocco, Frank, Justin, Ane en Jan Dirk van het “Vlaggenschip”.

Dion, Dennis, Polly en Kobra mochten vandaag het derde naar de overwinning helpen in hun strijd tegen Oeverzwaluwen 2.

Waar ze overigens met 3-0 in geslaagd zijn.

Marco moest op advies van Anke de spieren de rust geven die toch echt nodig was en zo nam Deel (die overigens wel op de weg terug is na een hemelse behandeling van Anke) het vlagje van hem over aan de zijlijn.

Kort na de aftrap werd al snel duidelijk dat het een vreemde middag zou worden.

Met een scheids die rond de middencirkel zijn taken uitvoerde en een hard veld wat al 8 jaar niet geborsteld was maar wel een spiksplinternieuwe penaltystip had was het lastig voetballen.

En de dinkytoy bal van de intertoys werkte ook niet echt mee in het neerzetten van een mooie pot voetbal.

Een eerste helft waar we met kunst en vlieg werk toch een paar keer goed zijn weg gekomen en zelf te weinig gecreëerd hebben.

Hier en daar wat vrije trappen die helaas niet goed voor het doel kwamen en een schot van Justin wat precisie miste.

Verkeerd inpassen en lange ballen die niet bij de mensen aankwamen was vandaag een terugkerend probleem en het leek erop dat teveel mensen hun niveau niet konden halen vandaag.

Het harde spel van Stiens zorgde ook voor veel springen en ontwijken en het is maar goed dat we hier nog steeds iedere week keihard op aan het oefenen zijn want onze enkels zijn ons heilig.

Ondanks de scherp vlaggende Deel gingen we helaas toch met een 1-0 achterstand de rust in, iets wat naar mijn mening helemaal niet nodig was.

Na de rust kwamen we iets beter in het spel maar tot echte kansen heeft dit niet geleid, een schot van Rocco wat in het vangnet belandde en een penalty die we hadden moeten krijgen nadat Rocco onderuit getrapt werd was alles wat we konden creëren.

Het is natuurlijk ook niet makkelijk om als scheidsrechter het spel te moeten beoordelen vanaf de middencirkel maar zelfs Jules de Corte had hier een penalty gegeven en we werden hier dus beroofd….

Na een kwartiertje in de tweede helft was het Hartogs die het veld geblesseerd moest verlaten en werd vervangen door de uitstekend ingevallen Jan Dirk.

Een paar minuten later was het Jens die getorpedeerd werd van achteren en zijn tegenstander de gele kaart zag krijgen, daar waar rood toch zeker wel op zijn plaats was geweest. Helemaal gezien het feit dat wij al geel kregen voor het vast houden van een shirtje in de eerste helft….

Herwin die in het veld kwam voor Amels kreeg de vlooienband om en het was te merken dat dit niet vaak gebeurd want hij liep er scheef van en hij heeft nog nooit zoveel praatjes gehad na de wedstrijd. 

Jurre kwam nog even in het veld voor Jens maar die kwam jammer genoeg niet verder dan 3 acties en een discussie van 5 minuten met onze linksback.

Je kunt natuurlijk een meningsverschilletje hebben als het gaat om een ingooi voor of tegen maar je moet het ten alle tijden netjes oplossen, wat dat betreft de complimenten naar Beukie die ondanks alles wat hij naar zijn hoofd geslingerd kreeg zoals altijd de rust zelve was en het allemaal over zich heen liet komen toen hij de bal als een leeuw in zijn handen hield klaar om in te gooien.

Wat de scheids hierna met Marco deed snapte alleen tolk Herke die uit de handgebaren en het gemompel (het leek Momfer de mol wel uit de Fabeltjeskrant) van de scheids begreep dat Marco achter de hekken moest gaan staan.

1 minuutje extra tijd waar het toch zeker wel 5 minuten had mogen zijn, nou waren er na de wedstrijd een paar die zeiden dat we zelfs niet hadden gescoord als we nog een uur zouden doorvoetballen dus die paar minuten had volgens hun ook niet veel meer uitgemaakt.

Al met al toch weer een wedstrijd die alles had: Stevige duels, gemiste kansen, een klein opstootje, gele kaarten, een paar oude bekenden, een vaal en verwassen tenue, gezeur en gesjanter over de intertoys bal, een scheids die het allemaal niet zo goed kon volgen, een afgekeurd doelpunt, een niet gegeven penalty en een trainer die op alles en nog wat commentaar had en het relativeringsvermogen had van een pinda.

Maar ondanks dit alles toch een schitterende nieuwe penaltystip.

Met de 1-0 op het scorebord sloten we de voetbaldag ietwat teleurgesteld af maar maakten we ons ondanks het verlies met zijn allen op voor een onvergetelijke avond op de robbenplaat waar we als beloftenteam goed vertegenwoordigd waren met het afhuren van 2 tafels en zelfs de trainert nog even om het hoekje kwam kijken.

Met captain Herwin aan het hoofd van de tafel werd het een avond om niet te vergeten en gelukkig liep hij na een aantal pulletjes weer wat rechter dan tijdens de wedstrijd.

Een perfect georganiseerd feest door de mannen van het “Vlaggenschip” (die de thuiswedstrijd tegen Groningen met 3-1 wisten te winnen) waar de pullen bier en bratwursten als warme broodjes door de kantine vlogen en overheerlijke saté mede mogelijk gemaakt door chefkok Harry Banga.

De avond ging van start met “the one and only” Sipke de Boer en hij zette de tent als vanouds weer op stelten met heerlijke meezingers.

Later op de avond waren het Peter Vd Veer als DJ en Lenny Thijsen alias “de nieuwe André Hazes” die het feestje compleet maakten en tot in de late uurtjes werden de behaalde punten van de dag gevierd.

Wij maken ons alvast op voor de kraker van volgende week uit tegen Urk5 of zoals sommigen het noemen “de beesten van Urk”, hopen dat we dan onder betere omstandigheden de wedstrijd kunnen spelen en daar wel de drie punten weg kunnen halen.

Tot volgende week 13:15 in Urk!!

De groeten en “Laat de zon in je hart ☀❤️”!!!

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*