Zeerobben JO12-4 speelt gelijk tegen Blauw Wit JO12-5

Zaterdag 27 oktober moest Zeerobben JO-12-4 uitspelen tegen Blauw Wit JO12-5. Op papier een zware wedstrijd, want Blauw Wit staat net onder Zeerobben op een mooie 2de plaats in de competitie. Je weet dan: als je deze wedstrijd wint loop je uit en heb je als team een kleine stap gedaan hebt naar …

Al snel bleek dat Blauw Wit een de geduchte tegenstander was die goed kan voetballen en de spelers hebben een goed schot in de benen waar ze ook regelmatig gebruik van maken. In het begin is het dan ook alle hens aan dek om te voorkomen dat ze op goal konden schieten en ook onze keeper Sten moest de nodige reddingen doen. Toch bleek al gauw dat voldoende automatisme in het spel van de groep zat. Er werd daardoor goed gevoetbald en Blauw Wit werd steeds meer onder druk gezet. Na een mooie aanval van Zeerobben wat resulteerde in een corner, werd er door Zeerobben de gewenste 0-1 gescoord. Ook na deze goal was het Zeerobben die goed de druk naar voren hield en na een mooi driehoekje werd de 0-2 gescoord door Zeerobben. Zoals al eerder gezegd was het geheime wapen van Bauw Wit hun schoten van afstand en helaas konden we niet alle schoten op doel voorkomen en onze keeper moest helaas voor de rust twee keer de bal uit het net halen; de rust stand was 2-2.

Na de rust zag je een Zeerobben die bleef knokken om de bal en vol voor de winst ging. Het was vanaf de zijkant spannend voor zowel de leiding van Zeerobben als voor Blauw Wit. Gelukkig wist Zeerobben vlak na rust te scoren en was de stand 2-3. Zeerobben bleef knokken maar op het veld werd het spel iets feller en dit is niet het spel wat Zeerobben graag speelt. Blauw Wit bleef uit alle hoeken op het goal schieten en de keeper en de verdediging hielden lang stand. Helaas wist Blauw Wit toch de 3-3 te scoren. Alle spellers geloofden in een goede afloop en hebben de laatste minuten misschien wel op het tandvlees gelopen maar ze hielden stand. Hierdoor bleef het 3-3 en met opgeheven hoofd verliet Zeerobben het veld. Het was een wedstrijd waar alles in zat goed spel, teamgevoel en respect voor elkaar.  Dit team heeft veel potentie en kan nog veel stappen maken, ben benieuwd waar het eindigt voor nu. Met een tevreden gevoel terug naar Harlingen.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*