Zeerobben JO12-4 Wint van LSC 1890 JO12-4

Zaterdag 3 november vandaag staat de wedstrijd tegen LSC op het programma. De eerste wedstrijd tegen LSC werd ruim gewonnen. Als we kijken naar de ranglijst zien we dat LSC na het verlies tegen ons niet meer heeft verloren en de goal van de tegenstander goed weet te vinden. Het is dus van belang dat de spelers de wedstrijd niet onderschatten en hun eigen spel gaan spelen. Als we aankomen in Sneek hoor je de spelers in de box al roepen: “O, dit wordt een makkie, vorige keer hebben we dik gewonnen…” 

Als leiding ben je dan druk bezig om te kijken hoe je dit bij de spelers weg kan krijgen en dat ze de wedstrijd serieus gaan benaderen.  In de box wordt het aangegeven en de spelers beloven dat ze de wedstrijd serieus gaan benaderen. Dan is het voor de leiding afwachten hoe de wedstrijd gaat verlopen.  Als de wedstrijd begint zien we dat Zeerobben meteen goed in de wedstrijd zit; ze gaan er vol in. Zeerobben krijgt veel kansen in het begin maar helaas wordt het net niet gevonden en blijft het lang 0-0.  Als je naar de spelers kijkt zie je toch dat ze er niet helemaal bij zijn. De ruimtes worden erg klein gehouden, passes komen niet aan of zijn te kort en het mee terug verdedigen is vandaag ook erg lastig. Hierdoor komt LSC een aantal keer gevaarlijk voor de goal maar weet gelukkig niet te scoren. Zeerobben blijft de betere partij maar door iets minder scherp te zijn dan normaal blijft het lang 0-0. Hierdoor blijft LSC in de wedstrijd en maken we het ons zelf onnodig moeilijk. Vlak voor rust komt de bal bij Lenn en hij weet dan toch de ban te breken en scoort de 0-1. Niet lang na deze goal is het rust en hebben we de spelers even tijd om na te denken over de eerste helft.  Na de ranja in de rust is er dit keer ook geen ranja dip, er wordt goed begonnen aan de tweede helft en heel even zien we het het normale spel van Zeerobben JO12-4.

Dit resulteert in een snelle goal van Zeerobben 0-2 (Lenn) en na deze goal valt ook snel de 0-3 (Luca). LSC lijkt geschrokken en heeft tijd nodig om zichzelf te herpakken. Helaas geven de spelers LSC deze tijd en als LSC dan de 1-3 scoort wordt het weer een echte wedstrijd. De spelers van LSC beginnen erin te geloven en de spelers van Zeerobben worden onder druk gezet.  Onze keeper staat zijn mannetje vandaag en weet met een aantal knappe reddingen de 2-3 te voorkomen.  Helaas komt Zeerobben niet meer in de wedstrijd en voetbalt het meer tegen zichzelf dan tegen LSC.  Ook nu zie je dat er voldoende kwaliteit in het team zit om ook dit soort wedstrijden winnend af te sluiten. Ondanks dat het voetbal niet altijd goed was- misschien zijn we wel verwend na de wedstrijd tegen Blauw Wit-  is het team toch blijven knokken voor wat het waard was en werd de wedstrijd met 1-3 gewonnen.  Een prima resultaat, maar ook een belangrijke les ook al win je de eerste wedstrijd ruim: de tweede wedstrijd is een nieuwe waarbij beide teams kansen hebben op de overwinning.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*