Keepers zijn een beetje gek…

Er zijn niet veel kinderen die op jonge leeftijd al zeggen: “ik wil graag keeper worden”. Kinderen willen namelijk doelpunten maken en Messi of Ronaldo worden. In veel jeugdteams wordt er dan ook gerouleerd. Iedereen komt een keer aan de beurt. En als iemand dan toch echt niet wil? Nou, oke dan… Zo gaat het vaak. Heel soms gaat het echter zo goed en vind een kind het zo leuk dat er een paar handschoenen worden gekocht en de eerste stap wordt gezet.

Het is voor een “buitenstaander” ook best moeilijk te begrijpen. Daar sta je dan. Helemaal alleen op de goal. Het is nat en koud en je ploeg is constant in de aanval. En jij? Jij moet het doel bewaken. Het zijn extremen natuurlijk en er zijn ook tal van andere voorbeelden maar toch zie je het best vaak. Of die ene bal die je zo had kunnen oprapen….

Toch hebben we bij Zeerobben gelukkig veel kinderen die de keus wel gemaakt hebben en zeggen:  “Ik wil graag keepen”.

Je zou deze enthousiaste voetballers tekort doen door ze alleen maar elke training bij het afronden op de goal te zetten. Ook deze jongens/meisjes verdienen specifieke aandacht. En die krijgen ze bij Zeerobben. Op woensdagavond is het druk op het A-veld met keepers en keeperstrainers. Dick v.d. Galien en Dirk Alkema zwaaien daar de scepter. Twee oud keepers die hun sporen wel verdiend hebben binnen de lijnen onder de lat. Zij geven specifieke keeperstraining aan de trainers van JO19, JO17 en JO15. Een aantal van deze jongens (Connor Bosman Anderson, Bastian Riem en Jorn Doeksen) geven op hun beurt weer training aan de keepers van de jondere teams (JO13 t/m JO10). De keeper van JO15-1 (Luca Boomsma) geeft ook nog keeperstraining op de donderdagavond. Zo traint de jeugd de jeugd. En ze doen het allemaal vol overgave. Zo is Bastian keeper bij JO19-2. Hij keept al vanaf z’n 6e bij Zeerobben en vind het leuk om kinderen training te geven en ze beter te zien worden. Ook Connor (JO19-1) en Jorn (JO17-1) zijn naast goede keepers ook nog eens enthousiaste keeperstrainers. Connor kwam daar pas op zijn 14e achter maar staat wel inmiddels bij JO19-1 onder de lat. Hij speelde voorheen bij de vv en later fc Harlingen. Jorn is al sinds zijn 7e keeper bij Zeerobben.

En dit doen ze dan allemaal even naast hun eigen training en hun studie. Bastian en Connor volgen een opleiding aan de NHL en Jorn is nog bezig op Simon Vestdijk. En als je dan weet dat er ook nog wat geld in het laatje moet komen snapt een ieder dat het druk is (je moet een beetje gek zijn…) en dat Zeerobben zich gelukkig mag prijzen met deze enthousiaste groep jongens.

Natuurlijk moet hier ook Anthoon Elsinga genoemd worden die de keepers van de senioren wekelijks onder handen neemt. En wie Anthoon kent weet dat keepers een beetje gek zijn…. Maar dan wel “gek”  in de goede zin van de betekenis natuurlijk.

Zeerobben faciliteert inmiddels de keepers ook een beetje. Zij moeten namelijk extra uitgaven doen (handschoenen). Elke keeper t/m JO11 kan voor de uigaven jaarlijks een bedrag van 35 euro declareren.

Prachtig om deze enthousiaste groep wekelijks, bij goed en slecht weer, aan de slag te zien. Ook hier is sprake van talentenfabriek alleen is het fabriekje iets kleiner. Maar het is goed en terecht dat ook zij genoemd worden. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend maar het is een “rijkdom”…

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*