SWZ-Boso Sneek – Zeerobben  3 – 1 (Beker 2e ronde knock-out)

Zeerobben vergeet te scoren en verliest daardoor verdiend    

Zeerobben is uitgebekerd na verlies in Sneek tegen zondag eerste klasser SWZ. In de verschillende fases van de wedstrijd scoorden de Snekers wel en liet Zeerobben dat na. De focus kan nu weer geheel gericht zijn op de competitie en overwinteren de Harlingers dit jaar niet in de beker.

Het eerste kwartier waren de teams in evenwicht en waren er kansen over en weer. Een gemakkelijk gegeven vrije trap kreeg een gemene stuit op het kunstgras en verraste Theo Nota, 1 – 0 . Hierna kwam Zeerobben een aantal keren goed weg bij grote kansen voor SWZ. Een korte opleving leverde de groenwitten 3 kansen op Dylan Drent, schot op de lat, en Jordy Torenbeek uit 2 corners dichtbij de gelijkmaker. Na balverlies was de omschakeling fataal 2 – 0. Tot de rust had de thuisploeg een licht overwicht.

In de eerste fase van de 2e helft kregen de gasten dotten van kansen en speelden ze dominant. Maar na 75 minuten viel eigenlijk het doek voor het vervolg in de beker. Sneek was effectief in de kansen die het kreeg,  3 – 0 . Toch kregen de bezoekers waar ze al langer recht op hadden namelijk een eretreffer. Een vloeiende aanval over verschillende schijven, vanaf links Godert Attema met als Brent de Groot op rechts als aangever naar Higor da Silva, 3 – 1 . Met nog tien minuten kreeg Zeerobben een drietal grote mogelijkheden om de wedstrijd nog spannend te maken. Het mocht niet zo zijn.

In een aantrekkelijk duel met veel kansen trekt Zeerobben aan het kortste eind en mag SWZ Boso Sneek overwinteren.

Foto’s: Bert Drent

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*