Zeerobben 2 wint met dubbele cijfers van Makkum 2

Zaterdagochtend 11:15 moesten de manschappen van trainer Simba en Lijdert Belt zich melden op de robbenplaat. Zo kon er nog even genoten worden van het mooie spel van de Zeerobben JO15-1 op het hoofdveld alvorens de trainert de heren richting de bestuurskamer riep. De volgende heren zouden het doen voor Zeerobben.

1-7-1-2
Nota – vd Looy – Pietersma – Schaap – Schakenbos – Lankamp – Beuker – Amels – Zwart – Attema – Smits

Op het bankje namen plaats in een 1-2-1-1 formatie
Belt jr – Bergsma – Baarsma – Hartogs – Bleigrot

Met het 3e gingen mee
Deelstra – Grijpma – de Groot – Nauta – Kobra

Mendel besloot een zaterdagje onder te duiken daarnaast had Polly vrijdag een zware operatie aan zn teen ondergaan en waren Bontes, Vissers en de Boer geblesseerd.

Om 11:33 precies besloot scheidsrechter vd Veer met een simpel doch effectief blaasconcertje de 22 heren in actie te laten komen.
De verassende tactiek van Simba door met een gesloten defensie van 7 man de tegenstander te verassen bleek te werken. Al na 6 minuten was het Beuker “CR7Steven” met een heuse snoekduik die er 1-0 van maakte. Dit zou een lange middag worden voor de gasten uit Makkum.
Minuut 20 werd het door een goedkoop maar terecht gegeven strafschop 2-0 van gemaakt. Attema schoot de bal berispelijk in de bovenhoek. Het beest was los. In de komende 25 minuten werd de stand snel naar 5-0 gebracht door respectievelijk Zwart (intikker), Amels (individuele actie, overginds zijn enige beweging deze zaterdag hopelijk gaat de captain eens een keer een rondje bier halen) en Jens (schot).

Na rust besloot Simba in te grijpen. Het blok van 7 man achterop bleek goed te werken maar was niet genoeg. We gingen snel 1-1-3-6 spelen, alles op de aanval. De zwak spelende Schakenbos en Amels werden terecht gewisseld zo konden Bleigrot en Baarsma hun aantocht maken.

Al snel bleek dit een goede zet. Na de 6-0 (verslaggever was even aan het poepen dus heeft deze goal helaas gemist het schijnt dat CR7Steven er weer met zn hoofd tegenaan liep). Vervolgens kregen Beuker en Pietersma een publiekswissel Hartogs en Belt maakten hun opwachting. Na de 7-0 (voorzet Zwart werd met de borst gescoord door Attema, die vervolgens de paal nog even kopte). Direct na deze goal greep Simba de laatste keer in, Bergsma mocht zijn opwachting maken voor Attema. Dit had direct een effect op de wedstrijd. Baarsma mocht de bal 2 x inpissen en ook Schaap krulde er nog een vrije trap in. Eindstand 10-0!!!!!

De belangrijkste helft ging beginnen, namelijk de 3e. Na een kleine maaltijd ging het grote deel kijken bij het vlaggenschip van onze mooi club. Een klein deel bleef achter, en namen een aantal kleine goudgele rakkers. Trainer Simba haakte al snel af en werd meegenomen door de vrouw des huizes.

De overwinning sloot zich af in de plaatselijke kroeg met een groot aantal van de groep. Zo gingen oa Pietersma, Baarsma, Hartogs, Bergsma, Schaap, Attema, Schakenbos, Nauta, de Boer en Grijpma door tot de late uurtjes. Deelstra lag lekker tegen de vrouw aan evenals trainer en leider Simba en Riem. Grote complimenten en excuus als ik dingen vergeten ben het was een zware nacht.

Tot zaterdag 🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*