Zeerobben JO12-1 overtuigend langs Be Quick Dokkum JO12-1

Zaterdag 1 december de laatste thuiswedstrijd voor de boys tegen Be Quick Dokkum.  Be Quick staat onderaan, maar dat neemt niet weg dat ze best een aardig ploegje hebben met een voortreffelijke keeper. Uit werd er met 2-4 gewonnen, maar toen waren we compleet. Vandaag was Gijs afwezig en ook Wietse was er niet. Hij was er even een weekje tussenuit, lekker skiën op de Seychellen.

Zeerobben begon vol overtuiging aan de wedstrijd na een prima warming up. Wat coach Erwin goed had onthouden was dat in de uitwedstrijd Be Quick veelal voor eigen goal speelde en vanuit daar via een listige counter de aanval opzoeken. En dat was knap, want Erwin was helemaal niet mee bij de uitwedstrijd. Neemt niet weg dat het spel goed werd breed gehouden. Elke speler had vooraf een taak meegekregen om deze uit te voeren en dat heeft erg goed uitgepakt, Zeerobben was namelijk heer en meester. Na iets meer dan 10 minuten kwam er een aanval via Eise bij Reen. Reen omspeelde zijn man prima, zette de bal voor en Tristan draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot met links de 1-0 mooi in de hoek. Onhoudbaar voor de keeper.

Zeerobben ging door met aanvallen. Liam en Boyd hadden al gauw in de gaten dat Mattijs en Bart het in principe wel konden redden achterin en op die manier hielpen ze Nick op het middenveld die een prima wedstrijd speelde. Wie niet trouwens?
Een corner vanaf links werd door Reen op Bart gepasst en Bart schoot hard de bal achter de keeper, 2-0.
Mattijs was eigenlijk de achterste aanvaller, want hij kon ver uit zijn doel spelen en begon vaak samen met Bart de opbouw. Na weer een aanval via Bart en Nick kwam de bal bij Tristan die Brooklyn mooi vrij zag staan en laatstgenoemde kon de bal ook achter de keeper schieten, 3-0.

Be Quick probeerde wel aan te vallen, maar ze kregen amper een mogelijkheid. Wat wel gezegd moet worden is dat het een erg sportieve ploeg is, eerlijke duels en er werden geen geniepige overtredingen gemaakt.
Na een spaarzame uitval van Be Quick kon Nick de bal onderscheppen gaf een prima pass op Reen die even dribbelde en verwoestend uithaalde in de kruising, 4-0. Niet veel later maakte Tristan precies eenzelfde goal als Reen en het stond al 5-0. Dit was ook meteen de ruststand.

Erwin, niet tevreden uiteraard, gaf aan dat er niet moest worden verslapt door de boys en Zeerobben bleef goed spelen. Ook Boyd en Liam hielden het veld goed breed waardoor er mooi overgespeeld kon worden en de ouders zagen prima combinaties van de jongens. Een aanval via Boyd kwam via Reen bij Tristan die Liam zag vrijstaan en met zijn mooie linkerbeen schoot hij de bal diagonaal in de hoek, 6-0.
Mattijs speelde Eise in die een heel eind kon opstomen en via Brooklyn kwam de bal bij Tristan die wederom met zijn linker de 7-0 maakte. “Dat heeft hij niet van zijn vader” werd er langs de kant geroepen, maar….zijn vader is wel stijf links en scoorde ook vrij regelmatig, alleen bij zijn eigen keeper destijds.

Een corner werd niet lekker weggewerkt, de bal ging recht omhoog en met een volley joeg Tristan ook de 8-0 binnen.
Tijd voor een time-out. De jongens werden gecomplimenteerd met hun spel door Erwin, terwijl Wietse via de Whatsapp nog steeds het idee had dat het 0-1 stond, en Zeerobben bleef goed combineren. Een actie van Bart kwam bij Eise en ook Eise maakte een mooie goal, 9-0.
Even werd er gas teruggenomen en Be Quick kon wat vaker proberen de aanval te zoeken, maar altijd kwamen ze Bart tegen. Op nieuwe kicksen speelde Bart een geweldige partij, ondersteund door Boyd, Eise en Liam. Geen bal kwam er door. De 10-0 liet even op zich wachten, maar na een hard schot van Nick liet de balvaste keeper deze even los en Brooklyn was er als de kippen bij om de 10-0 te maken. En nog was de spreekwoordelijke pijp niet leeg. Reen maakte na een solo de 11-0, niet veel later maakte Brooklyn zijn derde goal, 12-0 en het laatste doelpunt was een aanval via Boyd en Tristan. Tristan zag Eise vrij staan en Eise poeierde de 13-0 binnen. Een geweldige wedstrijd jongens!! Volgende week het laatste potje van deze competitie tegen de toppers van sc Heerenveen in het pittoreske Nieuwehorne.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*