Zeerobben JO12-4 – Blauw Wit JO12-4

Zaterdagochtend 1 december, het is bijna 9:30 uur. Het is één en al drukte in de box, maar we wachten nog op een aantal spelers. De wedstrijd begint om 10:00 en na het spelen van de leuke kampioenswedstrijd van vorige week is het afwachten hoe gemotiveerd de spelers zijn. Als alle spelers aanwezig zijn wordt de opstelling doorgenomen en gaan de spelers naar het veld voor de warming up. Tijdens de warming up is het duidelijk dat de spelers deze wedstrijd ook willen winnen en dat ze erg zin aan de wedstrijd hebben.

Vandaag spelen we tegen Blauw Wit. De vorige keer dat we tegen Blauw Wit speelden werd het 3-3. Tijdens deze wedstrijd viel vooral de schotkracht op bij Blauw Wit. Vlak voor het begin van de wedstrijd wordt nog snel de tactiek besproken en dan is het aan de spelers zelf.  Blauw Wit neemt de aftrap van de wedstrijd en de spelers van Zeerobben zetten meteen na deze aftrap goed druk. Al snel wordt het eerste schot op de goal van Blauw Wit gelost. De keeper van Blauw Wit weet met een mooie redding een goal te voorkomen.  Zeerobben blijft goed voetballen ook Blauw Wit komt steeds beter in de wedstrijd en zijn er kansen over en weer.  De verdediging en de keeper van Zeerobben moeten een aantal keer een goal van Blauw Wit voorkomen en aan de andere kant van het veld heeft de keeper van Blauw Wit de ene na de andere knappe redding en is het aan hem te danken dat het 0-0 blijft. Vlak voor de time out maakt Zeerobben een foutje, deze werd door Blauw Wit direct afgestraft: 0-1. In de time out werd er druk gediscussieerd over de achterstand door de spelers, de leiding gaf wat tips en toen konden de spelers weer los. De rest van de eerste helft was een gelijkwaardige wedstrijd waarbij beide teams kans hadden om een goal te scoren. Dit gebeurde niet, waardoor de ruststand 0-1 was. In de pauze was het tijd voor de ranja en een korte bespreking van wat er goed ging en wat de aandachtspuntjes zijn. De tweede helft is een kopie van de eerste helft: kansen over en weer en de keeper van Blauw Wit heeft de dag van zijn leven, hij doet de ene redding na de andere. Ook de keeper van Zeerobben heeft mooie reddingen en zorgt ervoor dat Blauw Wit niet op 0-2 komt. Maar het veldspel van Zeerobben verandert; het mooie overspelen gaat over tot een drang naar voren om de gelijkmaker te willen maken.  Blauw Wit weet te voorkomen dat er gescoord wordt door Zeerobben en wint de wedstrijd met 0-1. Het is een uitslag waarop je niet had gehoopt maar dit hoort er ook bij. Het mooie om te zien is dat enkele spelers er echt van balen dat ze de wedstrijd hebben verloren en dat ze opgevangen worden door de andere spelers.

Het was de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie, het was een leuke competitie. We gaan ons nu voorbereiden op de voorjaarscompetitie waarin we andere tegenstanders tegenkomen en waarin we weer proberen kampioen te worden. Een team kan niet kampioen worden zonder betrokken ouders en als je het over betrokken ouders hebt die zijn er absoluut bij JO12-4. Bij elke uitwedstrijd zijn er genoeg mensen die willen rijden en als we thuisspelen wordt in de rust voor de ranja gezorgd.  Het is natuurlijk leuk als je als leiding bedankt wordt door de ouders met een mooi gevulde mand met allemaal lekkers. Ik wil iedereen langs deze weg daar dan ook hartelijk voor bedanken, maar vooral bedankt voor jullie betrokkenheid bij het team, door jullie konden we kampioen worden.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*