Zeerobben JO12-4 wint van Bolsward JO12-4 en wordt kampioen

Zaterdagochtend 24 november 11:15 uur: langzaam komen alle spelers aan in Bolsward om de wedstrijd tegen Bolsward JO12-4 te spelen. Het is een wedstrijd waar de spelers het de hele week al over hebben, want als deze wedstrijd gewonnen wordt dan zijn we kampioen. Sommigen dromen er al een hele tijd van en vandaag is het dan misschien zover: winnen en dan een feestje. In het begin van het seizoen heeft de leiding zichzelf een doel gegeven dit jaar kampioen worden en ook voor hun is het een spannende week geweest en zijn ze blij dat het dan zo ver is. In de box is iedereen erg gespannen en af en toe kun je een speld horen vallen. Dan wordt de opstelling doorgenomen en de spelers beginnen te beseffen dat het bijna zover is. De warming up wordt gedaan en ook hier zijn de spelers wat rustiger dan normaal: vol concentratie zijn ze. Dan komt de scheidsrechter het veld op en geeft hij aan dat hij graag wil beginnen. De spelers van Zeerobben nemen hun positie in en roepen naar elkaar dat er gewonnen moet worden. Dan kijken een aantal spelers naar de zijkant en zien ze dat deze volstaat met ouders, grootouders, kennissen en bekenden en wijzen elkaar ook daarop. Even lijkt de concentratie weg maar als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd is de concentratie er weer en gaan ze vol voor de winst. Al gauw is duidelijk dat Zeerobben beter is dan Bolsward: al snel zijn er een paar mooie kansen maar wordt er helaas niet gescoord. Na een mooie aanval wordt er na 5 minuten gescoord door Zeerobben en is de gewenste voorsprong is een feit. Na deze voorsprong wordt Bolsward gevaarlijker en moet de keeper Sten een aantal keer voorkomen dat er gescoord wordt. Dan fluit de scheidsrechter voor de time out, de spelers worden bij elkaar geroepen. De leiding geeft aan dat Zeerobben naar zijn normale spel moet met mooie acties en overspelen. De spelers geven aan dat ze het begrijpen en vlak na de time out wordt dan ook de 0-2 gescoord. Zeerobben blijft goed voetballen, helaas wordt er de eerste helft niet meer gescoord. In de rust wordt er aan de spelers gevraagd wat er goed gaat en wat er minder goed gaat. De spelers weten het zelf maar al te goed en is het voor de leiding dan ook makkelijk om de spelers te vragen het beter te gaan doen. Bij het begin van de tweede helft is het erg stil lang de lijn. Alle toeschouwers zitten nog aan de koffie in de warme kantine, maar het valt de spelers niet op. Ze zijn gefocust en hebben een doel: doelpunten maken en kampioen worden. Het begin van de tweede helft is niet iets waar Zeerobben JO12-4 het van moet hebben, Bolsward is veel in de aanval en met moeite wordt voorkomen dat Bolsward weet te scoren. Na deze eerste minuten komt Zeerobben beter in zijn spel en weet dan ook de 0-3 te scoren. Niet veel later weet Zeerobben ook de 0-4 te scoren. Het kan niet meer misgaan en dit begrijpen de spelers ook, er wordt een prachtig spandoek opgehangen met daarop een foto van het team en de tekst Kampioen 2018 (gemaakt door ZWF Ontwerp). Als de spelers dit zien valt de spanning weg en zien we Zeerobben nog 2 keer scoren in de wedstrijd en wordt een eindstand bereikt van 0-6.  Na het laatste fluitsignaal zijn de spelers door het dolle heen en worden de spelers verrast met een echt kampioens-shirt met eigen naam erop. En dit is nog maar het begin van de activiteiten die vandaag gepland staan. Straks worden de spelers gehuldigd in de kantine bij Zeerobben en krijgen ze de kampioensschaal, en wat misschien nog wel belangrijker is, ze krijgen patat met drinken. Langs deze weg wil ik de jeugdvoorzitter bedanken voor de huldiging en de medewerkers van de kantine voor de lekkere friet en het drinken.  Zoals eerder gezegd als leiding was er een doelstelling Kampioen worden dit jaar. Als we kijken naar spelers zoals Aron, Frans Dirk en Jimte die dit jaar (weer) bij het team kwamen en hoe deze gegroeid zijn wordt je als leiding blij. Als je naar spelers kijkt zoals Lennard, Milkias, Sten en Jelse zie je ook bij deze spelers het plezier en dat ze elke week beter worden. Ook bij Luca, Lenn en Senna die meestal op het middenveld te vinden zijn zie je als leiding de wil om te winnen en de groei die ook zij doormaken. Dit en het teamgevoel maakt deze spelers terecht kampioen van de najaarscompetitie. JONGENS GEFELICITEERD WE ZIJN KAMPIOEN!!!

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*