Een ochtend SC Franeker uit

Nadat iedereen op tijd bij Zeerobben was,,   konden de heren van JO15-1 richting de “buren”, namelijk Franeker. Met een bijna fitte selectie (doelman Boomsma was een weekend in Parijs & Zijlstra zat nog met een pijnlijke hamstring) kon de stoet vertrekken. Om vervolgens op een geheel leeg complex in Franeker aan te komen.

Vooraf was het al duidelijk wat ons te wachten stond, het per slot van rekening een derby, nietwaar. Zo werden er afgelopen week termen gehoord als “Die Zeerobbers komen niet levend van ons veld af” & “Alles raken wat voorbij komt”. Hoort niet zo, maar ach, hoort er ook wel weer bij. Binnen de groep afgesproken dat we ons hierdoor niet gek zouden laten maken en hetgeen zouden doen waar wij goed in zijn: Voetballen!!

De volgende 11 heren begonnen vervolgens aan de aftrap: De Graaf; Albada, Debipersad, van Laar, Bakker; Otten, Nagel, Feenstra; Zeilmaker, van Kernebeek, Postma. Op de bank begonnen; de Boer, Seinen en de Groot.
Voor van Kernebeek de eerste basisplek sinds begin oktober. Dit vanwege een blessure aan de heup.

Vanaf minuut 1 werd het spelbeeld duidelijk. SC Franeker zakt in en Zeerobben is aan de bal. Met de gure wind in de rug zou dit het spelbeeld de gehele eerste helft zijn. Het zijn echter de gastheren met het eerste schot. Na 6 minuten wordt het schot van 25 meter gevangen door de wind. Waar het schot normaal meters over zou gaan bleef deze hangen. 1-0, heel Franeker wordt gek. Gelukkig houden de heren in het groen het hoofd koel en blijven ze voetballen. Echter is het heel moeilijk spelen met deze omstandigheden. En is Franeker eigenlijk gevaarlijk. Wel scoort Zeilmaker een mooie goal nadat van Kernebeek hem wegstuurt. Helaas wordt deze afgevlagd en gaat het feestje niet door. We hadden afgesproken ons niet gek te laten maken, dus dat deden we ook nu niet.

In de rust -waar SC Franeker het nalaat om ons ranja of thee te geven!-, worden de koppen bij elkaar gestoken om er de 2e helft vol voor te gaan. Nagel wordt eruit gehaald en de fysiek wat sterkere de Boer komt hiervoor in de plaats.

In minuut 36 krijgt Franeker een corner waaruit weer raak wordt geschoten: 2-0. Weer veert heel Franeker op en er wordt meer richting de bank van Zeerobben gejuicht dan gezamenlijk de 2-0 te vieren. Gelukkig houden de heren van Zeerobben het hoofd koel, en blijft het spelbeeld hetzelfde. Zeerobben valt aan en Franeker houdt tegen. Zelfs met de volle wind tegen wordt Franeker terug gedrukt tot de eigen 16 meter. Hier ontbreekt het echt aan geluk zo spat een bal van de Boer uiteen op de lat en vangt de keeper van Franeker een aantal balletjes. Daarnaast verdedigd Franeker met hand en tand de voorsprong. Gelijk hebben ze, dat zouden wij ook doen tegen een sterkere tegenstander.

Nadat Otten en Bakker plaatsmaken voor de Groot en Seinen komt de 2-1 er toch. Na een afgeslagen en verdwaald schot van de Boer schiet Postma prachtig raak! Het geloof komt terug bij Zeerobben en bij Franeker slaat de paniek toe. Na deze goal wordt het spel harder, de Franekers onder aanvoering van de trainer worden feller. Slaan, schoppen alles mag kennelijk voor de overwinning. Maar wij hadden een afspraak: we laten ons niet gek maken.

We moeten nu wel meer risico nemen, waar Debipersad naar voren geschoven is wordt er achterin 1 tegen 1 gespeeld. Het is dan ook Franeker dat na een counter de 3-1 binnenschiet. Met nog een minuut te spelen maakt de Groot nog wel de aansluitingstreffer maar het mag niet baten, 3-2 is de eindstand.

Achteraf gezien hele dure punten, vooral omdat je zeker 60 minuten veruit de betere ploeg bent geweest. Helaas waren toch de derbyspanning en het fysieke spel funest. Daarnaast hebben teveel jongens helaas niet hun niveau gehaald door teveel onder de indruk te zijn van de omstandigheden.

Toch complimenten voor de mannen van Zeerobben, waar bij ons duidelijk de ontwikkeling zowel individueel als in teamverband bovenaan staat is dit bij de tegenstander van vandaag vooral het moeten winnen. Voor ons gaat ontwikkelen nog altijd voor op winnen. Lange termijn gaat dit meer succes brengen. Wij leiden spelers op om ooit op het niveau eerste klasse te kunnen spelen in ons eerste elftal. Van een wedstrijd als deze kunnen we als groep alleen maar leren en dit zullen we ook zeker meenemen. Ook dat is ontwikkelen jongens!

Komende week het toetje van de eerste seizoenshelft namelijk de thuiswedstrijd voor de beker tegen divisionist ONS Sneek. En Franeker….? Er komt nog een return wedstrijd na de winterstop. Krijgen ze van ons thee of limonade in de rust en trakteren we daarnaast onszelf op sportieve revanche.

Forza Zeerobben 💪🏼

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*