Op naar Urk!! Part 2

Na de gestaakte wedstrijd van 10-11-2018 was het na een hoop procedures tijd om het restant van de wedstrijd in te halen en de trip naar Urk voor de tweede keer dit jaar te maken. Een trip die anders was dan normaal en ik moet heel eerlijk zeggen dat het wat een rare nasmaak had.

Het begon natuurlijk allemaal met de voorbereiding: op de dinsdagavond even in alle rust de beentjes los gooien op het ijzige veld van ons mooie clubje en de donderdagavond training die eruit gegooid werd ivm een ingelaste wedstrijd van JO19. Waar we op de zaterdagochtend al vroeg uit de veren moesten had dit natuurlijk nog veel vroeger kunnen zijn als Camaru zich aan de vaste tijd van 1 uur en 15 minuten voor aanvang aanwezig had gehouden maar Camaru heeft voor vandaag even met zijn hand over het hart gestreken om zo iedereen een aantal uurtjes meer slaap te gunnen.

Het strakke schema voor vandaag moest tot in detail perfect uitgevoerd worden en hier zijn we met zijn allen uitstekend in geslaagd.

10:15 Koffie met gebak.

10:30 Omkleden.

10:55 Vertrek Robbenplaat.

12:00 Aankomst op Urk.

12:05 Trainingspak uit en voetbalschoenen aan.

12:10 Bespreking.

12:15 Aanvang wedstrijd.

12:16 Trainingspak en vrijetijdskleding aan, voetbalschoenen uit.

12:20 Terug rit naar ons mooie Harns.

Aangekomen op Urk werden we opgewacht door de heuse voorzitter! De eerste vraag van de dag was “Is Jens er ook?” Dit terwijl de beste man bijna op zijn schoot zat. Toen hij dit eindelijk in de gaten had werd Jens verwelkomt met een paar tikjes op het achterhoofd. Na dit warme welkom en tevens kleine familie reünie was het tijd om de kicksen aan te trekken en ten tonele te verschijnen voor het vervolg van de beladen wedstrijd. Nadat we tegen het einde van de wedstrijd op 10-11-2018 zijn geëindigd met wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechter van dienst, was het voor iedereen wat onduidelijk hoe het vervolg zou gaan starten. Het bericht van de KNVB was dan ook zeer verhelderend en Urk mocht de wedstrijd hervatten met een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied. Urk startte met 10 man en Zeerobben met 11.

Nadat we ons klaar hadden gemaakt werd het al snel duidelijk dat dezelfde mannen rondliepen als in eerder in november. Even naar onze trainer lopen, een handje geven, een opmerking plaatsen (“Goh, ik had jullie hier niet verwacht!”) en daarna met een grijns van oor tot oor verder lopen. Je kan wel zeggen dat het op Urk geen spat veranderd is en voor een zich als grootse amateurclub voor doende vereniging is dat toch bedenkelijk te noemen…. We vroegen ons ook af met welk doel de voorzitter zo nadrukkelijk langs de lijn paradeerde, maar dat terzijde. 

Er moest natuurlijk ook nog gebald worden en na het controleren van de pasjes, noppen en scheenbeschermers was de scheids als enige de bal nog vergeten en dit had achteraf beter wel gedaan kunnen worden, want met het uitzoeken van dit ballonnetje heeft Urk het slinks aangepakt…. Na het eerste fluitsignaal werd het snel duidelijk dat de droom van Camaru slechts een droom was en Urk zou er alles aan doen om de voorsprong te verdedigen. De vrije trap werd naar voren gepeerd en nadat Stijn deze keurig had aangenomen speelde hij Amels in die aan de kant gezet werd door postbode Siemen. Hierna was het Urk dat er gevaarlijk uit leek te komen maar gelukkig hadden we Polly in de basis staan die een uitstekend blok zette om zo een ingooi te verdienen. Direct nadat de bal buiten ging werd de Urker die het verste weg stond gewisseld en werd er door “supporters” die we in de eerste wedstrijd niet eens gezien hebben van alle kanten gefilmd, gelachen en gejuicht….

Na deze wanvertoning moest er nog even gebald worden en na in totaal 2 minuten en 12 seconden werd er alweer afgefloten. Gauw op het veld omkleden en terug naar Harns.

Pogingen van de voorzitter om reacties bij onze spelers uit te lokken misten elk doel, hetgeen hem deed besluiten ongevraagd van wal te steken met opmerkingen als:  “Urk is de grootste amateurclub en Zeerobben een asociale club”,  “Als jullie straks eindelijk eens in de Hoofdklasse komen zien we jullie wel weer eens”. “Jullie met zoveel talent moeten toch echt kunnen winnen van Urk 5, wat een schande”. Jammer dat de voorzitter zich zo gemakkelijk aanpaste aan het niveau dat de spelers van het vijfde van zijn club de afgelopen maand toonden. Je zou anders verwachten. 

Nadat we teruggekeerd waren op ons mooie complex en de eerste biertjes genuttigd waren kwam het idee op tafel om eens even lekker uit eten te gaan bij de “pachtende koe” in ons mooie stadje. Met Lau, Herwin, Sietse, Justin, Beukie, Marco, Hartogs, Jurre, Stijn, Geert en Tygo werd het weer een gezellig avondje en het eten was voortreffelijk. Eenmaal aan tafel was het onze pinchhitter die een bericht kreeg van tattoo bob, de beste man was waarschijnlijk ziek geworden van het feit dat Justin vandaag niet bij de selectie was en had hem even een kleine liefdesverklaring gestuurd via Facebook om zo zijn gevoelens te uiten.

Beetje gay als je het mij vraagt maar het antwoord “09-03-2019” zou toch voldoende moeten zijn om zijn gevoelens voor Justin eventjes onder controle te houden. Na deze kleine onderbreking gingen we vrolijk verder waar we gebleven waren…. Heerlijk eten en wegspoelen met vloeibaar goud. Wat een avond en wat een nacht. Trots op de mannen voor wat we vandaag neergezet hebben. Ondanks een uiterst merkwaardige beslissing van de KNVB er toch een geniale dag van gemaakt.

Wij maken ons op voor de winterstop, even lekker in de rust om daarna weer verder te gaan waar we gebleven waren!! 

De groeten en “Laat de zon in je hart”.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*