JO15-1 verder in de beker

Zaterdag 15 december mochten onze jongens de laatste veldwedstrijd van 2018 spelen. De voorrondes van de beker waren keurig doorlopen en daarna werd kinderlijk eenvoudig Heerenveen boys JO15-2 met 8-0 naar huis gestuurd. Vandaag was het een ander verhaal. ONS Sneek JO15-1 was te gast op de Robbenplaat. ONS speelt in de derde divisie en bezet daar een keurige derde plek. Een ploeg die aardig kan voetballen, en met het spelbeeld van vorige week in het achterhoofd, leek “doorbekeren” een bijzondere lastige opgave.

Tijdens het warmlopen en inschieten stonden de koppies van onze jongens aardig gespannen en geconcentreerd. Er was kennelijk toch aardig ontzag voor de oranje shirtjes aan de overzijde van het veld. Het devies van trainer Laurens Bergsma  was simpel, “jongens ga genieten”. Deze drie woorden bleken een magisch effect te hebben.

Direct na het fluitsignaal werd er aanvallend gevoetbald door ONS. Ondanks dat onze verdediging sterk stond te spelen, moest Luca aan de bak in een 1 op 1 situatie met één van de aanvallers van ONS. Echter liet niemand zich van de wijs brengen. Keurig opbouwend voetbal. Zeerobben werd steeds balvaster en een de kansen begonnen te kenteren. De bal kwam steeds dichter bij het doel van ONS. Aangevuurd door het publiek, wat in grote getale achter onze jongens stond, komen Tomas en Tiemo los van de verdediging. Keurig wordt deze kans door Tomas verzilverd. 1-0. ONS Sneek gaat krampachtig en enigszins geforceerd op zoek naar de gelijkmaker. Zowel onze jongens van het middenveld als de verdediging krijgen het zwaar. Echter doordat ONS meer en meer op de aanval gaat spelen, ontstaat er steeds meer ruimte op de helft van ONS. Vlak voor rust weten Tomas en Tiemo hier weer handig gebruik van te maken, en valt een identiek doelpunt. Met 2-0 de rust in laat de ranja extra lekker smaken.

Om nog met iets thuis te komen, moest ONS meer en meer naar voren spelen. De opstelling werd aardig omgegooid, echter lieten onze jongens zich niet uit het spel halen en werd er keurig, fair, balvast en geconcentreerd gevoetbald. Veel lukte, passes waren scherp en iedereen speelde met plezier. De bal werd keurig rondgespeeld. Vanuit achter werd opgebouwd, het middenveld was perfect balvast. Tomas kreeg onverwachts extra ruimte en benutte deze direct na een vlijmscherpe pass van Ralph, kwam voor de keeper en pakte een verdiende hattrick. 3-0. Een droomstand, maar nog wel nog 25 minuten speeltijd. Kort erop schiet ONS op de paal, en niet veel later weet één van de spitsen, deels met hulp van de hand, de 3-1 binnen te schieten. Deze goal geeft ONS weer hoop, en de druk op onze jongens nam toe. Evenals de vermoeidheid. Het leken 10 zware minuten te worden. Totdat Tomas weer heerlijk vrij de ruimte voorin in mag en keurig de 4-1 de netten in werkt. Kort daarop weet ONS met een doorgeschoten voorzet, 4-2 te maken. De arbitrale leiding laat nog 3 minuten doorspelen en daarna mag Zeerobben de overwinning vieren. De dikke overwinning. Verdiend en het publiek getrakteerd op schitterend fair voetbal. Daar heeft iedereen van genoten, zelfs de toeschouwers van het oranje vak spraken van een mooie wedstrijd.

De jongens van Zeerobben JO15-1 hebben even duidelijk hun visitekaartje mee gegeven en laten zien dat deze generatie van een ongekende klasse is. Als deze jongens mogen voetballen, dan is het één groot feest. Nu heerlijk genieten van de feestdagen, uitrusten, en weer gezond en vrolijk aan 2019 beginnen.

Volgende week nog een rondje zaalvoetbal. Ook hier zijn weer prijzen te verdienen. Alleen moet Laurens het team in 2-en splitsen. Een lastige opgave, omdat deze jongens zo graag als 1 team willen spelen ….

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*