Verslag trainingskamp Spanje

Beelden zeggen vaak meer dan woorden en wie inmiddels de fotoseries van huisfotograaf Bert Drent op deze site zag en daarnaast live de Twitterberichten volgde, heeft dan ook al een aardig compleet beeld gekregen van het lustrumuitvoering van het onderhand roemruchte trainingskamp van Zeerobben 1. Door omstandigheden was het lastig om tussendoor ook nog woordelijke verslagjes op de site te plaatsen. Vandaar nu maar even een samenvattinkje.

De donkere wolken die zich vooraf aftekenden wegens het om jammerlijke redenen afhaken van Rieny en Dirk, werden door de groep van 50 spelers, stafleden, vrijwilligers en sponsoren op respectvolle waarde geschat, maar ook alweer snel verdreven door de volop schijnende Spaanse zon. De beleving van het evenement had de overhand, precies zoals het moest zijn.

Na het vertrek in het holst van de nacht op 2 januari verliep de reis via Amsterdam en Valencia naar Denia uiterst voorspoedig en stonden we rond 11.00 uur aan de balie van onze vaste ankerplaats Hotel Costa Blanca te Denia om in te checken. Na de lunch meteen de eerste training in het stadionnetje van de plaatselijke CD de Denia onder werkelijk schitterende weersomstandigheden. Kort na het begin van de training vertrokken de vrijwilligers en sponsoren naar de nabij gelegen wijnbodega Xaló. Daar kregen zij een interessante rondleiding met uitleg over de wijnproductie, afgesloten met een heuse wijnproeverij. Een leuk uitstapje dat de toon zette voor de rest van het programma.
’s Avonds het gezamenlijke diner bij restaurant Bamboo, waar we inmiddels een behoorlijke reputatie hebben opgebouwd. Het feestgezang was weer niet van de lucht.

Het programma voor dag 2 prikkelde de nieuwsgierige zintuigen, zowel bij de spelersgroep als ook bij de sponsoren. Voor de selectie stond een Padel toernooi op het programma. Velen hadden vooraf al filmpjes bekeken op Youtube en wisten enigszins wat hen te wachten stond, maar de daadwerkelijke praktijk viel toch nog leuker uit dan verwacht.  Padel is het best te omschrijven als een mix tussen Squash en Tennis, indoor gespeeld in een afgesloten, meestal glazen kooi, waarbij gebruik gemaakt mag worden van de wanden. De sport is in Spanje razend populair en lijkt in Nederland ook al voorzichtig bezig aan een opmars. En te oordelen naar de reacties van de deelnemers van Zeerobben is dat logisch, want bijna zonder uitzondering was iedereen enthousiast.
Er werd fanatiek gestreden door de tweetallen om de eeuwige roem voor de winnaars. Niet geheel onverwacht kwam die eer terecht bij het favoriete duo Arjen Postma en Dylan Drent.
Het zou zomaar kunnen dat dit onderdeel ook volgend jaar terugkeert in het programma voor het trainingskamp.
De sponsoren hadden ondertussen het ruime sop gekozen om buitengaats te gaan zeevissen. En ook daar, ondanks enkele gevallen van zeeziekte, alleen maar positieve reacties. Het varen was avontuurlijk en het vissen leverde ook nog een redelijke vangst op. Iedereen meer dan tevreden.

’s Avonds stond de wedstrijd tegen CD Javea op het programma. Een nieuwe en onbekende tegenstander uit het naburige Javea (spreek uit: Gabia). Hadden we geweten hoe goed deze tegenstander was, dan hadden we het etmaal ervoor misschien niet moeten doorhalen en op dezelfde dag niet moeten Padelen en dan nog hadden we waarschijnlijk niet kunnen winnen. Nu ging de wedstrijd kansloos met 6-1 verloren, al moet gezegd dat de helft van de productie van de thuisclub pas in de laatste 10 minuten viel, toen onze jongens het gewoon niet meer konden belopen. Geen schande tegen deze tegenstander die door trainer Arjen Postma werden ingeschaald op niveau IJsselmeervogels. De mooiste treffer van de avond kwam wel op het conto van Zeerobben. Een snelle aanval eindigde met een goede voorzet van Higor da Silva, knetterhard ingeschoten door Dylan Drent.
Geen wedstrijd dus om sportief tevreden op terug te kijken, maar verder wel een leuk bezoek aan een gastvrije tegenstander in een knus stadionnetje. Weer een ervaring rijker.
Na de wedstrijd pas om 22.30 uur een laat diner in Denia en toen vielen bij de meesten de luiken al snel dicht. Stappen was nog slechts weggelegd voor de echte diehards. En ja, ook die kwaliteiten hebben we in de selectie…

Gelukkig was de start de volgende ochtend niet heel vroeg, behalve dan voor de 5 deelnemers die al voor dag en dauw opgestaan waren om een rondje golf te spelen. De groep vertrok om 10.00 uur richting Tavernes de la Valdigna, alwaar de fabriek en plantages van Bollo, citrusleverancier van onze hoofdsponsor Smeding Groenten en Fruit werden bezocht. Enkele sponsoren en vrijwilligers waren hier al eens eerder geweest, maar de spelersgroep nog nooit en met name voor hen was het dan ook een bijzonder interessante dag. Om eens te zien wat er zoal niet bij komt kijken alvorens je als argeloze consument een netje sinaasappelen of kistje mandarijntjes koopt in de supermarkt. De zorg rond de teelt en de oogst, de verwerking en het verpakken. En dan natuurlijk de specifieke kwaliteitsstandaarden van het ook in Spanje hoog aangeschreven bedrijf Bollo.
Het bezoek werd afgesloten met een heerlijke lunch met Paella als hoofdgerecht. Daarna terug naar Denia om vervolgens ’s avonds aan te treden voor de wedstrijd tegen UD Ondarense in het zeer nabij gelegen Ondara. Zeerobben trad aan met de spelers die de eerste wedstrijd niet aan de bak waren geweest en de fitheid en strijdlust die deze jongens aan de dag legden, maakten het voor de toeschouwers tot een onderhoudende wedstrijd, met Zeerobben als verdiende winnaar. Ondarense was dan weliswaar van een lager niveau dan Javea de avond ervoor, maar dat doet niets af aan de prestaties van de elf van Zeerobben. Ook leuk dat jongens als Koen Attema en Cyrus Boerman hun debuut mochten maken in het eerste van Zeerobben en dat ook bijzonder goed deden. Koen viel op door zijn goede spel en Cyrus smaakte zelfs het genoegen te mogen scoren tijdens zijn debuut. Ook Stijn Schakenbos en Justin Attema scoorden voor Zeerobben, dat uiteindelijk met 1-3 won.

Na weer een laat diner en voor de volhouders een lange nacht kon de volgende dag gelukkig worden uitgeslapen. Zij die daar geen behoefte aan hadden, konden onder een heerlijk zonnetje nog wat wandelen, het hooggelegen kasteel van Denia bekijken, of wat luieren op een terrasje. Na het uitchecken uit het hotel ging het richting een zogenaamde Casita net buiten Denia. Daar werd op traditionele wijze een heerlijke Paella bereid, waar zelfs de niet liefhebbers toch van hebben kunnen genieten. Heerlijk ontspannen werden de laatste uurtjes doorgebracht. De spontaan ingelaste, maar daarom niet minder serieuze Voetbalkwis bleek een groot succes. Pittige vragen en veel strijd tussen de in groepjes van 5 opgedeelde deelnemers zorgden voor een vermakelijke middag. Het bezoek werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van “Mooie stad aan het wad”, begeleid door gitarist Laurens Bergsma.

Om 16.00 uur ving de terugreis aan. En weer verliep alles bijzonder vlot en parkeerde Veenstra reizen de bus kort na middernacht voor de Robbenplaat.
Editie 5 van het Zeerobben trainingskamp zit er alweer op. Weer een hoofdstuk toegevoegd aan wat op een onmisbare traditie begint te lijken. De complimenten aan de voorbereidende organisatie en de uitvoerende groep waren op hun plaats. Nu op naar het vervolg in de competitie, 19 januari uit tegen Broekster Boys. Forza Zeerobben!

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*