Bij het overlijden van Klaas Tolsma

De jongere generatie binnen onze vereniging zal Klaas Tolsma niet gekend hebben en weinig besef hebben van wat deze man voor onze club heeft betekend. Wij raden hen aan in ieder geval het In Memoriam over Klaas Tolsma op deze site even te lezen, al was het maar om te beseffen dat wat wij nu bij Zeerobben allemaal mogen en kunnen, mede gebouwd is op de fundamenten die mensen als Klaas Tolsma gelegd hebben.

Gedenkhoek
In de kantine hebben wij een gedenkhoek ingericht. Daar ligt een (losbladig) boekwerkje waar een ieder die dat wil iets achter kan laten als persoonlijke herinnering of als boodschap aan de nabestaanden.
Een gedachte, een herinnering, een woord van troost, een anekdote, een foto, het mag en kan van alles zijn. Als gezegd een losbladig systeem, dus foutje gemaakt, gewoon overnieuw beginnen. Je kunt het ook in alle rust thuis op een gewoon wit A4 vel schrijven, typen, plakken of wat dan ook en het dan meenemen naar de kantine en invoegen in het boekwerkje.

De gedenkhoek is er vanaf hedenavond (woensdag) en zal tijdens openingstijden van de kantine beschikbaar zijn tot en met zaterdagmorgen ca. 10.00 uur.

We weten zeker dat de familie het zeer op prijs zal stellen als velen van ons een herinnering aan Klaas met hen willen delen. Schroom dus niet, een tweede kans is er niet.

Condoleren/rouwdienst
Klaas Tolsma wordt zaterdag begraven. Gelegenheid tot condoleren om 11.00 uur in de Grote Kerk te Harlingen, alwaar aansluitend de rouwdienst zal zijn. Daarna wordt hij begraven op de begraafplaats te Midlum.

Mede in overleg met de familie is besloten dat alle wedstrijden zaterdag gewoon doorgang zullen vinden. Ons eerste elftal zal met rouwbanden spelen en voorafgaand aan de wedstrijd in Drachten zal een minuut stilte in acht genomen worden.

Deel dit:
Share

1 Reactie

  1. Ik wil graag iedereen in de naaste omgeving van Klaas Tolsma condoleren, vooral zijn vrouw en kinderen.
    Ik weet nog goed dat ik bij de Tolsma’s thuis ben geweest om mij als lid van Zeerobben te laten inschrijven, in de Gerbrandystraat als ik bet goed heb. En passant namen we nog 2e hands voetbalschoen mee, de oude van Sjoerd mAr voor mij de eerste echte voetbalschoenen: Quick met een blauwe zool en noppen (1970?).

    Ik wens iedereen veel sterkte.

    Vriendelijke groet,
    Melle Nieuwhof

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*