Meiden van MO15-1 winnen na 2-0 achterstand

MKV MO15-1  tegen Zeerobben MO15-1

De meiden van MO15-1 zijn ook weer los! Dat wil zeggen: competitie-technisch. Want eigenlijk hebben ze er alweer 2 (oefen) wedstrijden opzitten om aan het nieuwe team te wennen en te zoeken welk poppetje op het beste plekje speelt.

MO17 is dit aanstaande voorjaarsseizoen uit de competitie gehaald wegens te weinig spelers en daarom is het huidige MO15 versterkt met Melissa, Zoey en Janita.  De oefenwedstrijden waren tegen respectievelijk Bolsward MO15-1 die in de hoofdklasse speelt. Daartegen verloren de meiden van Zeerobben met 2-0 met helemaal niet zo gek voetbal. Een paar dagen later mochten de meiden het MO15 team van LSC verwelkomen en ook daar werd wat gezocht met posities, en wonnen de meiden met 4-3, met doelpunten van Roliene , Marinthe , Lejla en Marije.  Met deze wedstrijden achter de rug en een heleboel informatie en ideeën voor de heren trainers en leiders werd dus afgelopen zaterdag de aftrap genomen voor dit nieuwe seizoen.

MKV uit was de eerste wedstrijd en de grootste tegenstander was eigenlijk ( net zoals alle teams afgelopen zaterdag) de wind. Deze was in Leeuwarden dwars over het veld en hoge ballen kwamen niet daar waar het bedoeld was. Het wedstrijdbeeld was door de wind wat ping-pong met de bal en beide teams kregen de bal met moeite onder controle. MKV was het eerste deel van de wedstrijd wat sterker wat mede door voordeel van de wind kwam als hun grote, sterke  en gevaarlijke spits.  En daarbij kwam dat er ineens als een duvel uit een doosje nog een spits was en daar had onze achterhoede niet echt grip op. De 1-0 voorsprong van MKV was dan ook terecht gezien het feit dat de tegenstander vaker op onze helft te vinden was en  dat wij de bal niet echt van onze helft af kregen.

Maar in de pauze wat peptalk van de leiders deed wonderen. Want eerlijk, wij kunnen ook voetballen en het tweede deel van de wedstrijd hadden wij net dat tikkeltje voordeel van de wind. Maar eerst nog even de 2-0 incasseren, door de spits van MKV. Maar het mooie van de Harlinger MO15 is dat ze nooit hun koppies laten hangen en ze gingen weer vol in de aanval voor de aansluitingstreffer. En die kwam doordat de keepster van MKV een doeltrap naar links gaf. Deze was recht tegen de wind in en kwam daardoor niet ver en  juist heel mooi in de voet van Melissa. Deze hoefde alleen maar recht op de keepster af te lopen en zij  liet dan ook  de bal in het net verdwijnen. Wat MKV daarna deed was hun spits eruit halen en het veld volgooien met verdedigsters om hun voorsprong te handhaven. Hierdoor kwam MKV niet meer van hun eigen helft af  en scoorde Zeerobben de 2-0 door een voorzet of doelpoging uit de rechterhoek , maar het was Marije die de bal bij de linkerhoek erin tikte. Spits van MKV werd weer ingeschakeld  en met nog 10 minuten te gaan kon het balletje weer alle kanten oprollen. Echter hadden wij nog wat voordeel van de wind, forse zijwind en een beeeetje voor de wind, wat leidde tot  op een vergelijkbaar doelpunt als het eerste. Alleen kwam de bal nu niet via de keepster voor de voeten van Melissa maar door  een voorzet van Zoey over links waardoor ze uit dezelfde hoek  als het eerste doelpunt scoorde.

Een lekker begin van de competitie. Volgende wedstrijd is pas over 3 weken daar de voorjaarsvakantie ertussen valt en de wedstrijd van St Anna volgende week is verplaatst naar een later tijdstip. Maar de herentrainers kennende zijn die alweer druk bezig om wat oefenwedstrijden te regelen.  Dus ik zal eerder in de pen moeten kruipen voor verslag en trommelen we Gertjan weer op voor de foto’s.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*