Zeerobben JO19-1 – Zeerobben 2 “Beloften”

Na ons winderige avontuurtje van afgelopen zaterdag in Heeg waar we ternauwernood met de 3 punten in de tas zijn vertrokken was het alweer tijd voor de volgende krachtmeting.

Afgelopen zondagochtend kreeg trainer Simba een nogal verleidelijk appje van de trainer van JO19-1 om een oefenpotje op poten te stellen voor de dinsdagavond.

Waar we normaal gesproken pas op 2 maart weer zouden gaan oefenen kon Simba dit aanbod niet weerstaan en oefenpotje nummer 30 voor dit seizoen was een feit.

De 13 gladiatoren die de arena mochten betreden vindt u hieronder:

Sietse, Marco, Hartogs, Deel, Dennis, Polly, Stijn, Beukie, Jens, Kobra en Lau mochten in de vertrouwde 1-5-1-1-2-1 opstelling het de jonge jonkjes zo lastig mogelijk maken. Gerben en Amels waren het er samen over eens dat ze maar weer eens wat vaker aanwezig moesten zijn en een nieuw tijdperk voor deze twee was aangebroken, nou moet hier natuurlijk wel bij vermeld worden dat je na zo’n lange tijd afwezigheid (zonder duidelijke reden) je recht om de vlooienband te dragen wel vergooid hebt en je krediet weer moet gaan verdienen in dit uitstekend draaiende team en ze mochten daarom beiden plaats nemen op het bankje.

Nadat de meesten van ons zich verzameld hadden op ons mooie complex was het tijd om de kleedkamer te gaan opzoeken en daar wachtte ons een schitterende verrassing.

Aangezien we de uitspelende ploeg waren hadden we de eer om niet in ons eigen tenue te spelen maar in het o zo mooie tenue van onze hoofdmacht “het vlaggenschip”.

De felgele setjes waren door lijder Riem netjes klaargelegd en een ieder stond te stralen van blijdschap toen ze de strakke kleding aan hadden getrokken.

Na de yell en een scherpe warming-up was het tijd om te vlammen.

In een eerste helft waar we met onze dribbelkoning Jens toch nog het meeste gevaar hebben verricht was het aan de andere kant Cyrus die het onze verdediging uiterst lastig maakte.

Gelukkig had Sietse letterlijk en figuurlijk de kop erbij om redding te brengen bij een schotje van de spits van JO19 en zo bleef de stand 0-0.

JO19-1 begon wat sneller te spelen en dit leidde tot een paar gevaarlijke uitbraken die door de slechte eindpass gelukkig geneutraliseerd konden worden.

Nadat Stijn weer eens op avontuur ging over de linkerkant van het veld besloot laatstgenoemde een afgemeten voorzet te geven op Lau, Lau maakte een perfecte schijnbeweging waardoor de complete verdediging van JO19 inclusief keeper het bos ingestuurd werden en de voorzet van Stijn verdween in de verre hoek tegen de touwen.

Je zou kunnen zeggen dat de 0-1 een beetje onterecht was maar als je zo effectief met je kansen omgaat is dat toch ook weer een klasse apart.

Polly moest helaas geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Amels (die nog nooit zo stil in en om het veld heeft gestaan, zou hij soms iets goed te maken hebben gehad?)

Na een iets te stevig duel tussen Lau en Attema besloot scheids Plaschke dat het genoeg was en hij floot af voor de rust. 

Goeie keuze als je het mij vraagt helemaal gezien het feit dat JO19 net met een aanval bezig was op de rand van onze 16.

Tijdens het bakje thee (geregeld door dhr ten Hoeve) werd het één en ander even kort besproken.

Met name Lau (die zijn knie verdraaide en een scheve neus op zijn hoofd had na een iets te wild duel door zijn tomeloze inzet) kreeg het zwaar te verduren maar zoals altijd ging Lau hier als een echte pro mee om en accepteerde al het commentaar dat hij over zich heen kreeg.

Verder was het wel duidelijk dat het allemaal wat scherper moest in de tweede helft en er uit een ander vaatje getapt moest worden.

De tweede helft ging van start en er werd van onze kant wel wat feller de duels aangegaan maar voor oudjes als Marco, Beukie, Lau en Deel blijft het natuurlijk lastig om de behendige vliegensvlugge jongkjes af te stoppen en laat staan in te halen nadat ze bij ze zijn weg gedraaid. 

Ondanks dit bleven we goed in de organisatie lopen en JO19 bleef het daardoor ook lastig vinden om de eindpass goed af te leveren bij een medespeler.

Nadat Deel de bal kreeg aangespeeld draaide hij open naar de rechterkant en gaf een strakke pass richting Amels (wat een verademing om Deel eens een goeie pass te zien afleveren) die op zijn bekende manier de achterlijn haalde en een afgemeten voorzet gaf op Jens die de bal achter het standbeen het doel inschoot. 0-2 en even wat meer ademruimte!

Na deze goal begon JO19 nog een tandje erbij te gooien en vliegensvlug zochten ze de aanval weer maar iedere keer was het de eindpass die mislukte of de ijzersterke verdediging die zichzelf ervoor gooide.

A few moments later was het Deel die besloot om JO19 even een handje te helpen met de eindpass door een slappe terug speelbal op “Kutkeeper Sietse” te geven.

Gelukkig was Sietse ondanks het feit dat hij de hele wedstrijd amper een balletje gehad heeft wel scherp en gooide zichzelf als een tijger op de bal om hem tot corner te verwerken.

Uit de daarop volgende corner kwam geen gevaar en we zochten de aanval maar weer eens op.

Jens kreeg de bal aan de rechterkant en besloot deze maar eens voor te slingeren op de vrijstaande Stijn die zijn eerste kopgoal van zijn carrière maakte.

Ondanks een 0-3 achterstand bleven de jonge jongkjes gaan dit tot frustratie van Marco die vooral rugnummers bekeken heeft de tweede helft (Of was het ook de eerste helft de Boer?)….

Nadat Deel een steekballetje had onderschept won de kleinste man van het veld Stijn voor het eerst in zijn leven een kopduel en speelde Amels aan. Amels bedacht zich niet en versnelde richting de achterlijn om hierna een perfecte voorzet te geven op de verloren zoon Gerben (die was ingevallen voor de moegestreden Kobra) die de 0-4 tegen de touwen knalde. Het is te hopen dat Gerben wat vaker aanwezig gaat zijn want als je maar 20 minuten nodig hebt om een goaltje mee te pikken zonder te trainen beloofd het wat als hij er ook nog eens bij gaat trainen natuurlijk.

Het laatste fluitsignaal was een feit, voetballend waren de jongkjes van JO19 beter maar vandaag hebben ze een lesje in effectiviteit gehad en wij hebben de nul weer gehouden.

Al met al een nuttige oefenpot tegen een goeie tegenstander die het ons toch best lastig heeft gemaakt.

We wensen JO19-1 succes met het vervolg van de competitie en we hopen dat de eindpass daar wat meer zal slagen.

Dit resultaat biedt zeker perspectief voor aankomende zaterdag waar we het om 12:15 thuis opnemen tegen Workum2, de ploeg waar we in de uitwedstrijd nog met 2-0 verloren hebben dus we zijn extra gebrand om de 3 punten in Harlingen te houden.

Tot zaterdag en “Laat de zon in je hart”!!

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*